València comptarà amb un nou pavelló esportiu amb una capacitat per a 15.000 persones

El projecte presentat per l’empresari Juan Roig acollirà els partits del València Basket, així com concerts i altres espectacles.

Pavelló Font de Sant Lluís
Pavelló Font de Sant Lluís

La societat patrimonial de l’empresari Juan Roig, LICAMPA, ha presentat a l’Ajuntament de València tota la documentació relativa al projecte de construcció d’un nou pavelló a la ciutat. Aquesta nova instal·lació acollirà els partits del València Basket, així com concerts i altres espectacles. Aquest arena tindrà capacitat per a 15.000 persones assegudes, un aparcament subterrani per a més de 1.400 places i una zona de restauració sobre una superfície de 40.000 metres quadrats.

El nou pavelló suposarà una inversió de 192 milions d’euros finançada per LICAMPA, la societat patrimonial de Juan Roig, que vol que quede inaugurat en 2022.

La parcel·la sobre la qual es construirà l’arena és una concessió de l’Ajuntament de València per a un període de 50 anys i està ubicada als carrers Àngel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis, prop de l’Alqueria del Basket i del pavelló Font de Sant Lluís. En aquesta superfície es construirà, de forma annexa, la futura seu del València Basket, que disposarà de serveis esportius, com ara una pista auxiliar, vestidors, àrea de mitjans de comunicació, botiga, sala de trofeus i oficines del club.

La societat de l’empresari Juan Roig serà la propietària de la instal·lació, però encarregarà i contractarà la gestió de l’activitat amb un gestor, que serà qui elaborarà i en durà a terme el programa d’activitats. L’objectiu serà crear un espai que allotge esdeveniments musicals, artístics i esportius de primer nivell nacional i internacional.

La proposta presentada oficialment en el registre de l’ajuntament, també preveu pagar anualment i al llarg de tot el període de la concessió un cànon a favor del consistori del 2,7% dels ingressos generats.

Es calcula que el projecte contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball i suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de València de 10 milions d’euros anuals.

També et pot interessar

stats