València Basket-Zalgiris Kaunas: en mans de Dubljevic

Ponsarnau no podrà comptar amb Joan Sastre i Derrick Williams és dubte.

Klemen Prepelic en una acció en l'últim partit davant el Baskonia
Klemen Prepelic en una acció en l'últim partit davant el Baskonia / Twitter: @valenciabasket

El València Basket rep aquest dimecres un rival directe com el Zalgiris Kaunas que, com els taronja, està en la lluita per entrar al final de la fase regular en les posicions que donen accés al top 8.

Els de Ponsarnau necessiten la victòria per a no despenjar-se després de la que van patir la passada setmana a Lió contra un Asvel, a priori, inferior. Els francesos guanyaren de tretze (90-77) i deixaren el diferencial anotador del conjunt taronja en negatiu.

En aquest moment, a falta de tretze jornades per a finalitzar la fase regular, la lliga continua oberta i pràcticament qualsevol equip té opcions d'entrar a les posicions privilegiades o eixir-ne. Bona prova d'això és que el València Basket té un balanç positiu de victòries i derrotes (11-10) però no és suficient per a ser huité. De fet, actualment és nové. Per la seua banda, els lituans són sisens amb 12 victòries i nou derrotes i van de menys a més amb un balanç de nou victòries en les últimes set jornades de competició.

El seu màxim exponent sobre la canxa és Marius Grigonis. L'aler lituà és el màxim anotador de l'equip amb 14,5 punts per partit. Per darrere d'ell està Joffrey Lauvergne. L'ala pivot francés de 2,11 d'alçària, és el segon màxim anotador amb 11,5 punts i el màxim rebotador amb 5,5 per partit.

El duel Lauvergne contra Dubljevic serà, de fet, un dels principals al·licients del partit. El montenegrí, que va reaparéixer contra el Baskonia aquest diumenge, també és el segon màxim anotador, de mitjana de l'equip amb 10,8 punts, i el màxim rebotador, amb 5,4 per partit.

Per contra, Ponsarnau no podrà comptar amb Joan Sastre, que es va lesionar en l'últim part i se’n perdrà uns quants en aquesta segona fase de la temporada, ni amb Guillem Vives, baixa d'última hora. També és dubte Derrick Williams, que tot i que té l'alta mèdica no va saltar a la pista contra els bascos per unes molèsties al genoll.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 21:00 hores, amb la narració de Samuel Borja i els comentaris de Nacho Rodilla.

També et pot interessar

stats