El València Basket venç contra un Gran Canària molt competitiu

L'equip taronja ha aconseguit la novena victòria consecutiva en la Lliga, en guanyar les insulars per 67-61 a la Fonteta

Victòria del València Basket per 67-61 contra l'Spar Canària a la Fonteta
Isabel Adam
31 de març 2022 - 23:36

El València Basket ha aconseguit a la Fonteta la novena victòria consecutiva en Lliga en véncer un Gran Canària molt competitiu per 67-61. L'ajustat duel no s'ha resolt fins als últims instants, on l'actuació destacada de la nord-americana Celeste Trahan-Davis en les valencianes ha sigut clau. També la direcció de la base Cristina Ouviña durant tot el duel. De fet, s'ha convertit en la millor jugadora taronja, amb 19 punts, 5 assistències i un 26 de valoració. Un exigent Gran Canària ha estat liderat per Blanca Millán, que ha anotat 20 punts i ha jugat més de 39 minuts, i per Lydia Giomi, que ha disputat tot el duel, on l'equip insular ha manat en el marcador en molts moments.

Cristina Ouviña, millor jugadora taronja al duel contra l'Spar Gran Canària

Només 48 hores després d'afrontar el duel de Lliga a casa del Baxi Ferrol, les valencianes han tornat a la pista. A la Fonteta Marie Gülich ha tornat al 5 titular, després de superar una grip, i Rubén Burgos ha apostat en aquests minuts inicials per la jugadora del planter, Itziar Germán. Ha sigut un inici ajustat entre els dos equips, on Lydia Giomi ha dominat el Gran Canària davall de l’anella. El tècnic taronja ha canviat completament l’equip titular a tres minuts del final del quart. La direcció de la base taronja Cristina Ouviña i la seua connexió amb una encertada Claudia Contell, amb dues cistelles seguides, han sigut claus en els últims moments del primer període, que ha conclòs amb 17-14 en el marcador.

Les canàries han tornat a la pista reaccionant a l'avanç taronja i s’han posat a un punt de les valencianes a penes s’ha iniciat el segon temps de partit, i han signat un parcial de 0-7. El València Basket no estava prenent bones decisions en atac i les pèrdues els estaven pesant. De fet, fins als tres minuts del quart no han anotat. Els triples de Cristina Ouviña i Leti Romero tornaven a igualar el duel amb les canàries. Les de José Carlos Ramos responien, però les valencianes no abaixaven els braços. Els dos equips han arribat al descans amb 27-29.

La jugadora taronja, Leti Romero, en el transcurs del joc contra el Gran Canària a la Fonteta

El tercer quart s'ha iniciat amb Cristina Ouviña que ha empatat el duel per a les valencianes i avançant el seu equip amb un tir lliure. De nou les canàries han reaccionat i la dinàmica d'alternança entre els dos equips s'ha mantingut també en aquest inici de la segona part. Les taronja milloraven en defensa i en cinc minuts d'aquest període també han aconseguit més anotació que en tot el segon quart. Les de Rubén Burgos tractaven de distanciar-se en el marcador, però s'han trobat davant amb el bon joc de Blanca Millán en el Gran Canària. Aquest període ha acabat amb 45-48.

A l'inici de l'últim quart, la cistella d'Ouviña i el triple de Leti Romero han tornat a posar per davant les locals. Però una altra vegada més, l'encert de Blanca Millán ha sigut vital per a l'equip insular, que s'ha posat per davant. Les valencianes han respost i han aconseguit el seu màxim avantatge del partit –sis punts– gràcies a la connexió de Cristina Ouviña i Celeste Trahan-Davis. De fet, la nord-americana ha sigut clau en els últims minuts, s'ha mostrat imparable i ha posat la distància en els huit punts. Quan pareixia que el partit estava resolt, les de José Carlos Ramos s'han situat a quatre punts. Ara bé, les pèrdues de les rivals de les valencianes en els últims instants han facilitat la victòria taronja per 67-61.