El València Basket trenca la ratxa de victòries en l’Eurolliga

Els taronja perden 78-71 contra l'Olimpia de Milà.

El jugador taronja, Jordan Loyd, en un moment del xoc contra l'Olimpia de Milà
El jugador taronja, Jordan Loyd, en un moment del xoc contra l'Olimpia de Milà / @valenciabasket.

El València Basket ha vist com es trencava la bona ratxa de 5 victòries consecutives en l’Eurolliga en perdre per 78-71 contra l'Olimpia de Milà. La formació taronja es queda amb un parcial de 6 victòries i 9 derrotes en la competició europea, sense poder accedir encara als llocs del Top 8. És precisament la posició 8 la que ocupen els italians, que han trencat una crisi que ha durat poc, en encadenar cinc derrotes consecutives. Des de fa sis mesos estan a les ordes del tècnic italià Ettore Messina, exentrenador d'equips com el CSK o el Reial Madrid, que ha aconseguit molts títols, quatre d'ells d'Eurolliga.

En la canxa del Mediolanum Forum i davant vora 8.000 espectadors els taronja no han pogut confirmar la milloria d'aquest mes de desembre. En el primer quart els de Ponsarnau duien la iniciativa, però els milanesos han remuntat un desavantatge de 6 punts, I han tancat aquest temps amb un ajustat 26-24. La dinàmica s'ha repetit en el segon quart, on els dos equips han errat més del que és habitual. Han sigut les encistellades del pivot taronja, Bojan Dubljevic, les que han impulsat l'equip fins a arribar al descans amb un empat a 43. El montenegrí, de fet, ha tornat a ser el màxim anotador del València Basket en aquest partit, amb 20 punts, però tots aconseguits en la primera part. El pivot no ha repetit la seua dinàmica positiva en la segona part, i ha estat molt de temps a la banqueta.

I és que ha sigut després de la represa quan els italians s’han avançat en el marcador. Els taronja s'han vist superats per la intensitat del rival en defensa, que ha anat ampliant l'avantatge fins a acabar el tercer quart amb un 62-53. En l'últim temps, els de Ponsarnau s'han acostat a només tres punts, 66-63, després d'una encistellada de Labeyrie. Han reaccionat i han intentat acurtar distàncies, però no han trobat la manera de tornar a entrar en el partit, perquè la bona defensa i el treball col·lectiu no han tingut continuïtat en atac ni en anotació, amb una falta d'encert en el tir. Els milanesos han gestionant bé la seua renda i han certificat una victòria per 78-71.

Feia 14 anys que el València Basket no perdia a terres italianes.