El València Basket trenca el malefici de l'Astroballe

L'equip taronja ha guanyat l'Asvel Villeurbanne 79-83 i se situa a només un triomf de la zona de play-off pel títol

López-Arostegui, en una acció defensiva
López-Arostegui, en una acció defensiva / Twitter: @LDLCASVEL

La setena ha sigut la bona. El València Basket ha trencat, per fi, el malefici de l'Astroballe en guanyar 79-83 l'Asvel Villeurbanne en un partit de dues cares, en què els taronja han sigut molt superiors en la primera part, però han acabat patint per a assegurar el triomf.

Els francesos han inaugurat el marcador amb una cistella de Fall, però l'equip d'Àlex Mumbrú ha agafat la iniciativa i ha finalitzat el primer quart amb un avantatge de sis punts després d'una cistella de Pradilla (16-22). La renda ha crescut en el segon període gràcies, en bona part, a l'encert des de la línia de tres (25-45), però l'Asvel ha retallat la distància fins als quinze punts en el descans (37-52).

En la represa, al València Basket se li han apagat els llums en atac i els francesos ho han aprofitat per a igualar el duel amb un parcial de 17-0 (54-54). Però els taronja no s'han rendit i han aconseguit arribar a l'últim període per davant (60-62). L'Asvel ha aconseguit posar-se per davant a quatre minuts pel final (72-71), però dos triples seguits de Radebaugh i de Webb III han fet impossible la remuntada local.

Amb aquesta victòria l'equip d'Àlex Mumbrú se situa a només un triomf del huité lloc, que dona accés a jugar el play-off pel títol de l'Eurolliga, després de guanyar l'Efes i l'Asvel en a penes dos dies. Diumenge cal véncer també en la Lliga per a no deixar escapar el tren de la Copa del Rei.