El València Basket trenca el malefici a la Fonteta (71-70)

L'equip taronja ha guanyat el primer partit a casa en la Lliga Endesa, després de quatre derrotes

Van Rossom, en una acció del partit

El València Basket ha trencat, per fi, el malefici de la Fonteta, on encara no sabia el que era guanyar en lliga. Després de quatre derrotes, l'equip taronja s'ha sobreposat a les baixes, a l'ansietat i a un mal inici per a derrotar el Joventut de Badalona (71-70).

Abans de la guerra, la Fonteta ha ovacionat Guillem Vives, sisé jugador amb més partits en la història del València Basket. Davant la superioritat taronja en la pintura, amb Bojan Dubljevic i Jaime Pradilla, el Joventut ha decantat el joc cap a la línia exterior per a acabar el primer quart per davant (20-25). L'entrada de Sam Van Rossom ha donat criteri i orde a l'atac local però el retorn de Vives i Ribas ha donat tranquil·litat als catalans, que han ampliat l’avantatge al descans (32-39).

L’ansietat taronja per guanyar després de tres derrotes seguides a la Fonetata ha permés al Joventut agafar una renda de deu punts sense a penes esforç. Però una defensa més intensa i un parell d’accions de Hermannsson li han donat vida al València Basket, que ha afrontat els deu últims minuts només dos punts avall(54-56). Un inspirat Tomic ha tornat a estirar l’avantatge visitant (54-66), però els de Peñarroya han lluitat fins al final i aquesta vegada han obtingut la recompensa a l’esforç. Dubljevic, amb dos tirs lliures, ha certificat l’anhelada primera victòria a casa, que, a més, ha servit per a tallar una ratxa de tres derrotes seguides entre totes les competicions.