El València Basket trau el bitllet per a la Copa (100-70)

La Fonteta espenta el València Basket per a guanyar de 30 punts davant del Joventut, amb un total de 18 triples.

Prepelic intenta avançar contra tres jugadors del València Basket. EFE
Prepelic intenta avançar contra tres jugadors del València Basket. EFE / Manuel Bruque

Partit a vida o mort del València Basket a la Fonteta contra el Joventut de Badalona. Un duel en què els dos equips es jugaven un lloc en la Copa del Rei de Màlaga, una plaça que finalment ocuparan els valencians. En el duel, finalment han pogut participar Bojan Dubljevic i Jordan Loyd, que ha superat els problemes físics que arrossegaven.

L'enfrontament ha començat amb un intercanvi d'encistellades entre els dos equips, però molt prompte el València Basket ha pogut agafar un lleuger avantatge gràcies al bon treball en la defensa i el rebot (al minut 8, 21-16). Els dos equips sabien el que es jugaven i en moltes ocasions cometien errades de precipitació.

En el segon quart, els de Ponsarnau han posat una marxa més, però el Joventut no deixava que el conjunt taronja s'enlairara. Fonamental ha sigut la irrupció de López Arostegi, que amb huit punts en tres minuts ha aguantat el pes en atac del Joventut. Tres triples en els últims minuts, un d’ells de Marinkovic sobre la botzina, han deixat el primer temps amb un avantatge d'onze punts per als de casa, 48-37.

Els triples donen el bitllet per a la Copa

Després del pas pels vestidors, el València Basket ha trencat del tot el aprtit. El conjunt taronja s’ha encomanat a la linia de 6,25 i Joan Sastre, amb tres triples quasi consecutius, ha obert el festival de tirs de tres. En el tercer quart, la difèrència ja era de 24 punts (74-52). Lluny de conformar-se amb aquest resultat i amb una Fonteta absolutament entregada, els de Ponsarnau han continuat exhibint uns percentatges de triple impresionants: 18 de 34, amb un 54 per cent d’encert.

El resultat final, 100 a 70, ha evidenciat que quan el València Basket juga concentrat i no hi ha fisures en defensa, és un equip imparable. Sis jugadors taronja han arribat als 10 punts  o els han superat.