El València Basket tanca amb victòria la primera volta de l'EuroCup

L'equip taronja ha vençut per 70-76 l'Ulm alemany al Ratiopharm Arena

Sisena victòria del València Basket en Eurocup
Sisena victòria del València Basket en l'EuroCup
Isabel Adam
12 de gener 2022 - 22:17

El València Basket ha tancat amb victòria la primera volta de la fase de grups de l'EuroCup, en guanyar per 70-76 l'Ulm alemany en un Ratiopharm Arena sense afició, donades les restriccions a Alemanya per la covid. Després d'una mala primera part, amb cap encert en els triples i mancances en defensa, els taronja han desenvolupat en la segona un joc molt més físic i intens, amb un destacats Pradilla, Puerto, Dubljevic i Rivero.

El València Basket guanya per 70-76 l'Ulm al Ratiopharm Arena

L'inici del primer quart ha sigut molt ajustat i de poca anotació en els dos equips. Els locals s’han avançat en el marcador a la meitat d’aquest temps, amb les accions de Christon i Felicio. Els taronja no han encertat cap dels cinc triples llançats i de nou Felicio ha castigat el València Basket, posant la distància en el marcador en els més 9 punts a dos minuts per al final d’aquest temps. L’avantatge dels de Jaka Lakovic s’ha mantingut i el primer quart ha acabat amb un resultat de 19-10.

En l’inici del segon temps, un destacat Jaime Pradilla canviava la dinàmica taronja amb dos esmaixades, encara que els locals han tornat a reaccionar i no han fet més que incrementar la diferència amb el rival. L’equip alemany s’ha situat en els més 16 punts a la meitat del quart. La direcció de Martin Hermansson en els de Peñarroya ha sigut clau per a disminuir l’escletxa en el marcador, encara que els taronja continuaven tenint llacunes en defensa i cap encert en triples, cap dels 15 llançats. Els dos equips se n'han anat al descans amb un 42-27.

Victòria del València Basket contra l'Ulm al Ratiopharm Arena

La situació ha canviat en el tercer temps, amb bon treball en defensa i al rebot dels taronja, que han dominat el partit. De nou Pradilla ha sigut clau en els de Peñarroya, amb 14 punts i 6 rebots fins a la meitat d'aquest quart. Els valencians han aconseguit posar-se a sis punts del rival i Josep Puerto ha encistellat el primer triple del partit dels taronja, després de 19 intents. Les assistències de Bojan Dubljevic han sigut claus en els últims instants, on els taronja s’han posat a només dos punts de l'Ulm. Finalment aquest penúltim temps ha acabat amb 55-52.

A l'inici de l'últim quart, amb un joc físic i intens, finalment els taronja han pogut avançar els alemanys, amb els triples de Josep Puerto i Jasiel Rivero. Els taronja han dominat en el rebot ofensiu. Ara bé, Blossomgame i Felicio mantenien vius els locals, que s'han posat a dos punts del taronja a només dos minuts i mig del final del duel. Els de Peñarroya han pogut mantindre l'avantatge, a pesar dels intents dels de Jaka Lakovic i els tirs lliures de Hermansson han sentenciat el partit i han segellat la victòria per al València Basket per 70-76.