El València Basket, supercampió d'Europa

L'equip taronja conquista el tercer títol de la seua història després de completar la gesta de guanyar el totpoderós Iekaterinburg rus a la Fonteta (75-68)

Anna Gómez alça el trofeu de campiones
Anna Gómez alça el trofeu de campiones / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha tornat a fer història. L'equip taronja s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Europa en guanyar a la Fonteta el totpoderós Iekaterinburg rus, que no havia perdut cap partit en tota la temporada passada (75-68). Aquest és el tercer títol de la història del club en a penes mig any.

Un gran València Basket, aguerrit i intel·ligent en defensa i valent i inspirat en atac, ha vençut en un autèntic partidàs el gran dominador del bàsquet continental dels últims anys, guiat per l'MVP Cristina Ouviña i unes brillants Rebecca Allen i Raquel Carreras en atac. L'equip taronja ha sorprés amb un gran treball col·lectiu en defensa un rival que, malgrat algunes baixes, era l'indubtable favorit i manté la millor plantilla del continent.

El partit ha començat amb gran encert i un intercanvi de cistelles que semblava afavorir les russes, però que les jugadores de Rubén Burgos han sabut aguantar i, fins i tot, han aconseguit posar-se per davant a la fi del primer quart (20-18). Veure's a l'altura del rival ha donat confiança les locals per a començar a millorar en defensa i gaudir dels primers grans avantatges del partit (35-27, m.17). La reacció russa ha igualat el marcador, però un triple d'Allen sobre la botzina ha deixat una diferència de sis punts favorable a les taronja en el descans (40-34).

El pas pels vestidors ha reforçat les locals, que s'han escapat de deu (44-34) i han obligat Miguel Méndez, nou seleccionador espanyol, a parar el partit. Però el València Basket seguia plantant cara i ha mantingut l'avantatge a la fi del tercer quart (58-51). La mallorquina Alba Torrens ha mantingut amb vida el Iekatrinburg en els pitjors moments i un triple seu ha posat l'empat a 60 a pocs minuts pel final. Però l'equip taronja no s'ha espantat i Leticia Romero, Allen i Carrera han respost a l'ofensiva russa i han certificat la gesta valenciana.