El València Basket suma la primera victòria en l’ACB (91-76)

El partit contra el Morabanc Andorra ha estat molt igualat fins que els taronja han aconseguit escapar-se en l’últim quart.

Martin Hermannsson disputa una pilota amb Clevin Hannah
Martin Hermannsson disputa una pilota amb Clevin Hannah / Miguel Ángel Polo (Efe)

Primer triomf en lliga del València Basket en la segona jornada de la Lliga Endesa, després del debut amb derrota a Vitòria. Una Fonteta buida ha sigut l’escenari del duel entre el conjunt taronja i el Morabanc Andorra, que han protagonitzat un inici de partit un poc fred en què cap dels dos equips ha estat encertat. Els de casa han sigut els primers que han pogut agafar un poc de ritme i així ha arribat el primer avantatge (min. 7, 17-10).

Però l’Andorra és un rival incòmode. En el segon quart els d’Ibon Navarro han afegit un punt més d’intensitat en defensa i això ha fet que el València començara a cometre errades. Amb Tyson Pérez i Palsson espentant els del Principat, l’equip de Ponsarnau han encaixat un parcial de 2-11 (min. 18, 32-33). Un triple de Hermannsonn a les acaballes de la primera part deixava el València Basket de nou manant en el marcador (39-36).

Últim quart determinant

Cap dels dos equips ha pogut escapar-se en el marcador en el tercer quart, llevant d’algun lleuger avantatge del València Basket. No ha sigut fins a l’últim quart quan els valencians han trobat la manera de guanyar avantatge en el partit. Amb paciència, i buscant la millor opció tant per als tiradors com per als interiors, els de Ponsarnau han aconseguit allunyar-se en el marcador (75-66).

L’expulsió d’Ibón navarro per la segona tècnica ha fet ampliar l’avantatge fins al 15 punts. A partir d’aquest moment, i a pesar que l’Andorra no ha abaixat mai els braços, el partit ja estava trencat. Al remat, el València Basket ha guanyat per 91 a 76. Molt d’esforç coral en aquesta victòria, amb cinc homes del València per damunt dels 10 punts (Hermannsonn, Kalinic, Tobey, Van Rossom i Prepelic).