El València Basket suma la desena victòria consecutiva (69-58)

El partit contra l’Araski,que no s’ha decidit fins a l’últim quart, ha suposat la tornada a la Fonteta d’Abalde i Adams.

Les jugadores del València Basket, en una jugada d'atac
Les jugadores del València Basket, en una jugada d'atac / Miguel Ángel Polo

Nova victòria en la lliga femenina Endesa del València Basket. El conjunt taronja ha guanyat l’Araski de Vitòria per 69 a 58 en un partit que no s’ha decidit fins a l’últim quart i que ha tingut l’al·licient de tornar a veure a la Fonteta Tamara Abalde i Joy Adams.

El duel ha començat amb dos triples d’inici del València Basket, que ha intentat escapar-se en marcador tan prompte com ha sigut possible, sabedor que l’equip basc és un rival dur. I així ha sigut. Amb una incòmoda defensa, l’Araski no ha deixat jugar a bon ritme les valencianes, que no trobaven ocasions clares en atac.

Un triple d’Allen ha posat les valencianes amb un avantatge de 10 punts (29-19). Però les de Madelen Urieta no s’han acovardit i amb un parcial de 2-10 de les de Vitòria ha deixat la diferència en 2 punts (min.19, 31-30).

Decisiu últim quart

Una bona arrancada en el tercer temps, gràcies als punts de Rebecca Allen, ha tornat a posar per davant les valencianes. Però l’Araski és un conjunt molt lluitador. Amb un gran treball en defensa i la superioritat en la pintura de Tamara Seda, les basques s’han posat fins i tot per davant (min. 29, 41-43).

Els nervis feien acte de presència en els dos equips i s’ha arribat a l’últim quart amb un resultat molt ajustat. L’amplària de la banqueta taronja i l’encert en moments clau de Trahan-Davis i Allen han donat la victòria al València Basket (69-58). És la desena consecutiva en la Lliga Femenina Endesa.