El València Basket sua de valent per a guanyar a Sant Sebastià (59-60)

L'equip taronja pren avantatge en els quarts de final del play-off pel títol, després de derrotar l'IDK Euskotren en el partit d'anada

Fingall, en una acció del duel
Fingall, en una acció del duel / Twitter: @valenciabasket

El València Basket ha colpejat primer en el duel d'anada dels quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Femenina Endesa. L'equip taronja ha derrotat per 59-60 l'IDK Euskotren, en un mal partit de les jugadores de Rubén Burgos, que han arribat a perdre de dotze punts.

Al València Basket li ha costat molt entrar en el partit. La falta d'encert cara a cistella ha donat els primers avantatges a les basques (8-2). Una acció de contraatac de Marie Güllich ha servit per a tancar el primer quart per davant (11-12). Però ha sigut només un miratge, perquè les taronja només han anotat sis punts en el segon període i se n'han anat cinc punts avall al descans (23-18).

En la represa, la situació no ha millorat per a les taronja, que han arribat a estar dotze punts per davall (40-28). Una reacció tímida els ha permés reduir la distància a la fi del tercer quart (44-35). Les valencianes han despertat, per fi, en l'últim període, liderades per Iagupova, màxima anotadora del duel, amb 18 punts. Un parcial de 0-17 ha donat a les jugadores de Rubén Burgos el màxim avantatge del partit (47-54). Però les basques no s'han rendit i s'han tornat a situar per davant, amb un parcial de 6-0 (56-54). Dos triples de Merritt Hempe i Queralt Casas en el tram final han certificat el triomf, més patit del que s'esperava, del València Basket.

Ara caldrà certificar el pas a les semifinals diumenge a la Fonteta, en un duel en què l'equip taronja no hauria de patir tant com en terres donostiarres.