València Basket, cap de sèrie a la primera ronda dels play-offs pel títol de Lliga

L'equip taronja tindrà el factor pista a favor en l'eliminatòria de quarts, en véncer 84-70 el San Pablo Burgos a la Fonteta

Bojan Dubljevic
El capità taronja Bojan Dubljevic durant el xoc contra el San Pablo Burgos en la Fonteta
10 de maig 2022 - 23:04

El València Basket serà cap de sèrie en els quarts de final del play-off pel títol de Lliga i tindrà el factor pista a favor en l'eliminatòria, que es disputa al millor de tres partits. L'equip taronja ho ha aconseguit després d'assegurar la quarta plaça de la classificació, en véncer per 84-70 el San Pablo Burgos, al qual se li complica la lluita per la permanència en la competició domèstica.

Dos triples consecutius del base taronja Sam Van Rossom han estrenat el marcador en aquest duel de necessitats per als dos equips. Ara bé, els de Paco Olmos han reaccionat a les dues primeres cistelles també des del tir exterior, per a posar-se posteriorment a un punt dels valencians. Els de Peñarroya han tornat a estirar la diferència amb l’encert al triple, encara que diverses pèrdues en atac han impedit incrementar l’avantatge. El San Pablo Burgos, en la lluita per la permanència, no li perdia, però, la cara al partit i també s’ha continuat mostrant encertat des dels sis metres. La reacció del rival dels taronja ha fet que el temps inicial haja conclòs amb una estreta diferència entre els dos equips, 18-16 al marcador.

A l’inici del segon quart, els de Paco Olmos han aconseguit empatar el partit i avançar-se posteriorment en el marcador per primera vegada. Ha sigut un duel d’alternances a la Fonteta, on el San Pablo Burgos ha aprofitat que la direcció del base taronja Neno Dimitrijevic no estava sent encertada. Ara bé, els de Peñarroya han aconseguit recuperar-se després dels minuts de crisi, amb un bon treball en defensa. A més, la connexió del capità Dubljevic amb López-Aristegui i Labeyrie ha fet que els taronja se n'anaren al vestidor amb 40-33 en el lluminós.

Duel a la Fonteta entre el València Basket i el San Pablo Burgos en la jornada 33 de la lliga ACB

En la represa, els valencians han dominat al rebot i la cistella de Xavi López-Arostegui ha fet possible la màxima diferència dels valencians fins aleshores, de dotze punts. Un destacat Labeyrie ha sigut clau en la defensa i també ha estat encertat en els llançaments per a ampliar l’avantatge taronja. El capità del San Pablo Burgos, Vitor Benite, intentava tornar el seu equip al partit, però els valencians, amb un joc coral i molt físic, continuaven ampliant la seua distància i aquest quart ha conclòs amb un marcador de 62-43

La dinàmica s'ha mantingut en els primers minuts de l'últim quart, però un parcial de 4-7 ha fet demanar temps mort al tècnic taronja, Joan Peñarroya, que ha volgut evitar la reacció del rival. La bona defensa del San Pablo Burgos ha sigut contrarestada amb el triple de Neno Dimitrijevic, que tornava a posar la diferència pròxima als vint punts a cinc minuts del final del partit. Amb tot, els de Paco Olmos reaccionaven i evitaven la sagnia dels valencians i han arribat a posar-se a onze punts dels valencians, a tres minuts del final. L'aparició de Claver, Van Rossom i Labeyrie al triple ha sigut balsàmic per als locals, que han tornat a recuperar el domini del partit, que ha acabat amb un 84-70 en el lluminós.