El València Basket, en semifinals de la Lliga Femenina Endesa

L'equip taronja passa per damunt de l'Estudiantes en la tornada dels quarts de final, per 72-35, i es medirà a l'Spar Girona en semifinals

El València Basket celebra amb la Fonteta la classificació per a les semifinals de la LLiga Femenina Endesa
Isabel Adam
28 d'abril 2022 - 22:54

El València Basket es classifica per a semifinals de la Lliga Femenina Endesa en passar per damunt del Movistar Estudiantes en la tornada dels quarts de final de la competició, que s’ha disputat a la Fonteta. Per un contundent 72-35 han vençut les taronja en un duel que era decisiu, després de l’empat en l’anada a 59 punts. Les de Rubén Burgos s’enfrontaran en semifinals a l’Spar Girona. L'anada es disputarà diumenge a la pista de l'equip català i la tornada dijous ve a la Fonteta. L'altra semifinal enfrontarà el Perfumerías Avenida i el Cadí la Seu.

Tornada de quarts de final de la Lliga Femenina Endesa entre el València Basket i el Movistar Estudiantes

L’inici del primer quart de partit ha sigut ajustat entre el València Basket i el Movistar Estudiantes, amb una bona defensa de les valencianes, que havien estrenat al marcador. Han vist avançar-se les madrilenyes a meitat del període amb el treball destacat de Gretter. Les Rubén Burgos han reaccionat i han anat a totes, amb un bon treball en atac i aprofitant la falta d’encert de les madrilenyes. Han passat per damunt de les rivals i el temps inicial ha conclòs amb 23-8 al marcador.

En el segon quart, el València Basket ha continuat amb la seua escalada anotadora, el domini en el rebot i un gran treball en defensa. Han firmat un parcial de 24-0, que ha aconseguit trencar l’Estudiantes quatre minuts abans del temps de descans. Ara bé, l’encert de les taronja no ha fet més que eixamplar-se i els dos equips se n'han anat als vestuaris amb un 40-13 en el lluminós.

Llançament de la jugadora taronja, Queralt Casas, en el transcurs del partit contra el Movistar Estudiantes a la Fonteta

La dinàmica no ha canviat en la represa del partit, amb un tercer quart on la diferència de les taronja ha estat per damunt dels trenta punts en tot el període. Després d’un segon quart amb sols cinc punts encistellats, el tercer temps ha sigut de major encert per a les madrilenyes, amb un parcial de 16-12 i el quart ha conclòs amb marcador de 56-25. En els últims deu minuts de partit, el rival de les taronja han continuat sense mostrar-se còmodes en atac ni poder remuntar el duel, que ha finalitzat amb victòria per al València Basket per 72-45.