El València Basket, a semifinals de la Copa de la Reina

L'equip taronja guanya 69-56 el Movistar Estudiantes en quarts de final i s'enfrontarà al Casademont Saragossa

València Basket, semifinalista de la Copa de la Reina
El València Basket, semifinalista de la Copa de la Reina / Federació Espanyola de Bàsquet
Isabel Adam
30 de març 2023 - 20:09

El València Basket s'ha convertit en el primer semifinalista de la Copa de la Reina, en guanyar el Movistar Estudiantes en quarts de final per 69-56. Les valencianes s'enfrontaran dissabte en la següent ronda al guanyador del duel entre el Casademont Saragossa i l'Araski. Les taronja han pogut imposar-se a les madrilenyes en l'últim quart de partit, després d'una primera part ajustada on el Movistar no els ho ha posat fàcil i s'havia situat per davant en el marcador.

En el primer temps, el València Basket havia imposat el seu ritme i el seu encert fins a la primera meitat del quart. Han firmat un parcial de 2-10, però després d'un temps mort, les madrilenyes han canviat totalment la dinàmica, han reaccionat en atac per acostar-se al marcador, amb una destacada Nadia Fingall aprofitant l'espai de les valencianes. Després de fer un bon treball en defensa, el Movistar Estudiantes s'ha posat per davant de les taronja per primera vegada en el partit en l'últim moment d'aquest primer temps, que ha acabat amb resultat de 17-18.

A l'inici del segon quart, la cistella de Cristina Ouviña ha tornat a donar avantatge a les de Rubén Burgos, però les madrilenyes no les han deixades confiar-se amb una nova acció que les ha situades de nou per dalt en el lluminós. La direcció de la base saragossana del València Basket i el seu encert en l'anella han sigut crucials en aquests moments del duel per a tornar a estirar la diferència de les taronja. Ara bé, les llacunes en defensa de les de Rubén Burgos han fet que el Movistar Estudiantes empatara el duel a cinc minuts per al descans, una dinàmica de partit ajustat s'ha mantingut fins als últims minuts d'aquest segon quart. Les germanes Billie i Beckie Massey han liderat l'equip madrileny amb el seu encert per a superar les valencianes en el marcador, però la base taronja Leticia Romero aconseguia parar la reacció. Finalment, els dos equips se n'han anat al vestidor amb 32-35 en el marcador.

Partit de quarts de final de la Copa de la Reina entre el València Basket i el Movistar Estudiantes

En la represa les valencianes han aconseguit posar-se de nou per davant en el marcador, però sempre mirant de prop les de David Gallego, que en cap moment li han perdut la cara al partit. Les taronja s'han mostrat intenses en defensa, evitant l'anotació de les madrilenyes, que en quatre minuts de partit sols ha marcat dos punts. Les de Rubén Burgos han aconseguit estirar la distància en el lluminós, amb una destacada Lauren Cox amb encert dins de la zona i bon treball coral en el rebot ofensiu. En el Movistar Estudiantes, de nou Nadia Fingall aconseguia retallar la distància amb les rivals i aquest tercer quart ha acabat amb un resultat de 50-45.

Els primers minuts de l'últim quart han sigut de poca anotació en els dos equips. Ara bé, els triples de Cristina Ouviña i Marie Gülich i la cistella de dos de Leticia Romero han sigut decisius per a la confiança de les valencianes, que aconseguien posar-se dèsset punts per damunt, la màxima diferència en tot el duel, a cinc minuts per al final del partit. En aquests moments de partit, en l'equip madrileny, Laura Méndez s'ha convertit en la generadora de punts per al seu equip per a retallar la distància amb les valencianes, però les de Rubén Burgos aconseguien mantindre l'avantatge fins al final, on han tancat el partit amb un resultat de 69-56.