El València Basket s'immola a la pista del penúltim de la Lliga

Les taronja són víctimes d'una horrorosa eficàcia ofensiva, amb només 58 punts

Cristina Ouviña dirigeix un atac de València Basket a La Laguna (Tenerife)
Cristina Ouviña dirigeix un atac del València Basket a La Laguna (Tenerife)

Volia assegurar-se la segona posició de la Lliga al Pavelló Santiago Martín de La Laguna. La visita al penúltim classificat era la ideal per a aconseguir-ho. Però l'equip de Rubén Burgos ha sigut víctima d'una gran ineficiència (77-58). Com a mostra, el parcial següent: 37 punts en els tres primers quarts ha sigut una llosa insalvable. Només s'ha imposat en l'últim quart (18-21), quan el partit estava pràcticament resolt (15-18). L'actuació de l'estatunidenca Theresa Plaisance (24 punts i 16 rebots) ha sigut clau en la victòria de les canàries, sobretot encertada en el segon quart. En el València Basket, Rebecca Allen (14 punts) ha destacat, encara que no al nivell d'altres actuacions.

Només l'inici del partit s'ha vist un València Basket solvent. Un marcador baix, amb moltes errades, que ha deixat les de Rubén Burgos a només dos punts de les canàries al final del primer quart (15-13). El segon quart ha marcat la diferència. El València Basket s'ha tornat a quedar amb tretze punts anotats, moltes errades i superades en el rebot (24 de les canàries per 18 de les valencianes), mentre que el Clarinos Tenerife fins al 24 en el segon quart, amb una gran aportació de la nord-americana, Theresa Plaisance, autora de díhuit punts i huit rebots en el quasi díhuit minuts que ha jugat.

Les de Rubén Burgos han estat descencertades en atac, errant fins i tot cistelles fàcils, davall de la cistella. Errors que les han penalitzades en el resultat, tot i que amb quatre punts en els minuts finals, el València Basket ha deixat la renda en -13 (39-26) al descans.

Pitjor en el tercer quart

El pas pel vestidor no ha canviat el signe del partit. Més prompte al contrari. Si havia sigut fluixa l'actuació ofensiva del València Basket en els dos primers quarts, en el tercer ha empitjorat. Només onze punts en els deu minuts, amb imprecisions. La clau ha sigut el percentatge de tir (41 de les canàries, respecte a només el 26 de les valencianes) fins a aquest moment a la pista.

En l'últim quart, al València Basket, que ha estat en moltes ocasions amb més de vint punts avall, li ha donat només per a maquillar el resultat. Ha sigut l'únic triomf parcial del partit (18-15), que li ha permés reduir la diferència (-19), però que no li ha servit per a somiar una remuntada impossible.