El València Basket s'estrena amb victòria en l'Eurocup

L'equip taronja ha guanyat 92-82 el Promitheas Patres a la Fonteta, primera victòria de la temporada a casa

Louis Labeyrie, màxim anotador taronja en el València Basket-Promitheas
Isabel Adam
19 d'octubre 2021 - 22:52

El València Basket s'ha estrenat amb victòria en l'Eurocup, vencent per 92-82 el Promitheas Patres grec. Els de Joan Peñarroya han aconseguit així véncer per primera vegada en partit oficial a casa en aquesta temporada. Louis Labeyrie, amb 23 punts i 8 rebots, ha liderat la victòria taronja. També destacades, les actuacions de Josep Puerto i Jaime Pradilla, que ha sigut acomiadat amb aplaudiments per part de l'afició taronja quan se n'ha hagut d'anar a la banqueta per les seues cinc faltes personals. Els locals han obert de la millor manera possible la competició continental a pesar de les seues quatre baixes, les de Claver, Prepelic, Dubljevic i Mike Tobey.

El València Basket, l'equip que en més ocasions ha guanyat l'Eurocup, un total de quatre, havia eixit a la pista amb la seua tercera equipació, rosa, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Pit. A pesar de l'encert inicial dels de Luis Casimiro, amb Gran i Ray al capdavant, els taronja han començat a trobar claredat en atac i defensa. S'han posat per davant d'un equip grec que, així i tot, no permetia que s'estirara l'avantatge dels locals. Partit d'un contra un i transicions ràpides entre els dos equips, que han acabat el primer quart amb marcador de 28-24

La renda taronja s'ha estirat en el segon temps, amb l'equip local guanyant la lluita en el rebot i aconseguint el màxim avantatge fins aleshores, 9 punts. El València Basket manava a la Fonteta, però els de Luis Casimiro no es desenganxaven en el marcador, per a arribar al descans amb un resultat de 47-43.

L'equip taronja ha fet un mal inici de tercer quart, aprofitat per un Promitheas que havia eixit a totes dels vestidors i ha mantingut el pols en el marcador, prenent la davantera. Ara bé, el València Basket no perdia el ritme del duel i els triples de Puerto i Labeyrie, amb 12 i 17 punts, posaven als locals de nou per damunt en el lluminós. Este tercer temps ha conclòs amb 69-63

L'últim quart ha començat amb un nou triple de Labeyrie, sumant 23 punts a la seua renda personal. Els locals aconseguien el màxim avantatge del partit, de més 11 punts, però els rivals, amb les cistelles de Ray i Rogkavopoulos no deixaven confiar-se els taronja. El Promitheas es tornava a col·locar a 6 dels taronja, però el València Basket ha sabut gestionar el duel, parant el rival des de la defensa. Un triple de Martin Hermansson ha sentenciat el partit, que ha acabat amb victòria per a l'equip local per 92-82.