El València Basket s’estrena a la pista del campió d’Europa (91-92)

La primera victòria en l’Eurolliga arriba en una altra final a cara o creu

Gran partit del jugadors que entrenen Àlex Mumbrú, amb un paper destacat de Bojan Dubljevic (20 punts) i Chris Jones (15)

Víctor Claver i Kyle Alexander disputen una pilota amb un jugador d'Anadolu Efes
Víctor Claver i Kyle Alexander disputen una pilota amb un jugador de l'Anadolu Efes / València Basket

El València Basket ha superat tots els dubtes que havia deixat en l’inici de temporada per aconseguir una victòria de prestigi a la pista del campió d’Europa.

L’entrenador Àlex Mumbrú ho havia deixat clar en la prèvia. Calia fer-ho tot bé per a guanyar en una de les pistes més difícils de la competició. El seus jugadors han donat un pas avant i han fet moltes coses bé.

En el primer temps, amb l’encert des del llançament triple. Dotze convertits amb un 60% d’encert. Això els ha permés contrarestar el gran partit de Micic, per a arribar amb empat a 45 en el marcador.

En la represa els taronja han sabut adaptar-se a un altre escenari. Sobretot gràcies al millor Bojan Dubljevic de la temporada. El capità ha fet un pas avant i s’ha convertit en un autèntic maldecap dels pivots de l’equip turc.

Amb tot, s'ha arribat amb màxima igualtat al tram final del partit. Era el moment per a Chris Jones i el nord-americà ha sabut resoldre. Forçant una falta personal i convertint els dos llaçaments lliures que han donat la victòria.

Esta vegada sí, la sort ha estat amb els valencians, perquè una pèrdua de Van Rossom en els últims segons s’ha compensat amb una altra errada de Will Clyburn.

El València Basket aconsegueix la primera victòria en l’Eurolliga. Un triomf que ha de permetre créixer a l’equip taronja i afrontar amb més tranquil·litat el nou repte, que també serà a Istanbul. Dijous a les 19:45 s’enfronten al Fenerbahce.

També et pot interessar

stats