El València Basket s'estavella a l'OAKA (91-72)

L'equip taronja només ha aconseguit un triomf en les últimes set jornades i s'allunya del Top 8.

Jaume Ponsarnau, durant el partit a Atenes
Jaume Ponsarnau, durant el partit a Atenes / Georgia Panagopoulou (Efe)

Una victòria en els últims set partits. Aquest és el pobre bagatge del València Basket en l'últim mes en l'Eurolliga, que l'allunya cada vegada més de l'objectiu d'acabar entre els huits primers classificats. L'equip taronja no ha sigut capaç de competir contra un dels pitjors equips de la competició, el Panathinaikos (amb dues victòries en les últimes set jornades), i ha acabat perdent de manera contundent a l'OAKA (91-72).

Els grecs han eixit més endollats al partit i el 4-0 inicial ha sigut només un tast del que li venia damunt al València Basket. Tot i que els taronja han aconseguit empatar el partit a 4 als dos minuts i mig de joc (l'única vegada en tot el duel que no s'han vist per baix en el marcador), un parcial de 8-0 dels locals ha obert la primera gran escletxa (20-10). El temps mort de Jaume Ponsarnau ha fet efecte i, gràcies a un 0-7 i a un triple final de Williams, han acabat el primer quart a tan sols dos punts dels grecs (22-20). La reacció taronja ha sigut un miratge, ja que només ha durat quatre minuts més. D'un 31-28 s'ha passat a un 42-28 a penes en dos minuts. Al descans, el desavantatge ja era de 14 punts (48-34).

En la represa el decorat ha canviat ben poc. Un Panathinaikos més posat en el partit i més intens ha arribat a gaudir d'una renda màxima de 19 punts (53-34) contra un València Basket inoperant i alacaigut. Al final del tercer període, amb un 66-50, el partit estava pràctiment vist per a sentència. I el ben cert és que l'equip taronja ha cregut poc en l'èpica i a penes ha incomodat el Panathinaikos en els últims minuts, ja que la diferència mai ha baixat dels 13 punts. Al final, 91-72, i el Top 8 s'allunya a dues victòries. Les dues pròximes jornades esperen dos ossos a la Fonteta: CSKA de Moscou i Reial Madrid.