El València Basket s'enfrontarà al Perfumerías Avenida en la seua segona final consecutiva de Lliga

Les valencianes han fet valdre l'avantatge de 12 punts de l'anada de semifinals contra l'Spar Girona, davant el que han perdut a la Fonteta per 66-73

El València Basket aconseguix la seua segona final consecutiva de lliga

El València Basket s'enfrontarà al Perfumerías Avenida en la seua segona final consecutiva de Lliga i jugarà la proxima edició de l'Eurolliga. El conjunt taronja ha fet valdre l'avantatge de 12 punts aconseguit en el partit d'anada de les semifinals de lliga contra l'Spar Girona, davant el que han perdut a la Fonteta per 66-73. Les de Rubén Burgos han sabut aguantar la pressió de les d'Alfred Julbe, que no s'han donat per vençudes en cap moment del partit.

Ha sigut el València Basket el que ha estrenat el marcador, amb la connexió entre Cristina Ouviña i Raquel Carrera, uns primers moments de duel on Rebeca Allen ha tancat el joc d’una de les jugadores referents de l'Spar Girona, Rebeka Gardner. Ha sigut un primer període amb molt de ritme i alternança entre els dos equips, que han empatat tres minuts abans que acabara el temps inicial. Els dos tirs lliures i el triple de la taronja Angela Salvadores han desequilibrat la balança i han avançat les locals. El triple de l’aler de l’equip català, Rebeka Gardner, pràcticament sobre la botzina, ha deixat finalment el marcador en el primer quart en 21-17.

En l’inici del segon temps de partit les valencianes han estirat la diferència amb intensitat defensiva i encert en el llançament. Les catalanes també han millorat en defensa i han estretit el desavantatge amb les taronja en la meitat d’aquest temps, aprofitant els problemes en atac de les de Rubén Burgos. Rebeka Gardner, amb 11 punts fins a aquest moment de partit, s’ha convertit en la principal amenaça de les taronja, que han vist com les d’Alfred Julbe s’han posat a 3 punts dos minuts abans del descans. Els lliures de Cristina Ouviña han tornat a donar un matalaf a les valencianes, però, de nou, Gardner demostrava perquè és una referència en l’equip català. El robatori de baló de Kennedy Burke i la cistella de Magali Mendy han posat a l’Spar Girona per davant de les valencianes al descans, amb un ajustat marcador de 34-36.

Palau i Allen al partit de tornada de les semifinals de la LLiga Femenina Endesa a la Fonteta

En la represa, les valencianes han empatat el duel, però reaccionaven les d'Alfred Julbe, que s'han mostrat superiors a les valencianes, que patien problemes en atac en els primers minuts d'aquest tercer quart. La cistella de la taronja Raquel Carrera ha trencat el moment, però el triple de Kennedy Burke ha tornat a posar 6 punts per damunt les catalanes. Queralt Casas i Angela Salvadores tornaven a posar a les locals en el partit, on s'estava fent palesa la pressió dels dos equips buscant un lloc en la final de la Lliga Femenina Endesa. Aquest tercer període ha conclòs amb 50-54 al lluminós

A l'inici dels últims deu minuts de partit la cistella de Rebeca Allen ha posat les valencianes a només 2 punts de les rivals. Ara bé, l'Spar Girona ha reaccionat, amb una bona defensa i encert en atac, i ha tornat a distanciar-se en el marcador en un minut, posant-se 8 punts per damunt de les valencianes. El tècnic taronja Rubén Burgos ha fet un triple canvi a l'equip per disputar els últims minuts d'aquest transcendental duel. Els llançaments de Julia Reisingerova han situat a les catalanes 10 punts per damunt de les valencianes, el màxim avantatge de les rivals de les taronja fins aleshores. Aquesta diferència s'ha mantingut a 3 minuts del final. Ouviña, Allen i Queralt Casas Cristina han salvat aquest difícil moment de les valencianes, per posar-les a només 2 punts de les catalanes, que no es rendien i han recuperat 7 punts a menys d'un minut per al final. Les valencianes han sabut aguantar la pressió i encara que no han aconseguit la victòria, han fet valdre els 12 punts d'avantatge de l'anada per a aconseguir la cinquena final de la seua història.

Tornada de les semifinals de la Lliga Femenina Endesa entre el València Basket i l'Spar Girona