El València Basket s'emporta sense problemes el tràmit contra el Dolomiti Trento (83-95)

Matt Thomas i Rafa Martínez brillen des de la llarga distància i Antoine Diot continua el rodatge.

Will Thomas llança a cistella
Will Thomas llança a cistella / Efe

El València Basket ha aprofitat el tràmit a Trento per a continuar la seua línia de creixement tant en el joc com en els resultats. L'equip, ja classificat per al Top 16 com a primer de grup, s'ha mostrat sòlid i molt regular, llevat dels últims minuts del segon quart, en què ha desaprofit un còmode avantatge i ha deixat que el Dolomiti Trento arribara al descans amb possibilitats.

Jaume Ponsarnau ha aprofitat el partit per a donar oportunitats d'acumular minuts. Durant tota la primera fase ha volgut incorporar jugadors a les rotacions. Les lesions i la falta de ritme d'alguns dels qui s'anaven incorporant, impedien la tasca. La classificació matemàtica, primer, i la passada jornada, la d'assegurar-se el primer lloc del grup, han fet que el tècnic català haja pogut, per fi, abaixar la tensió competitiva, i provar amb nous jugadors, entre ells Sergi Garcia, que es quedava fora de la convocatòria en l'últim partit a la Fonteta contra el Partizan. Sam Van Rossom ja ha sigut el jugador descartat.

El primer quart, per tant, ha comptat amb la direcció d'Antoine Diot, que repareixia en la Fonteta fa una setmana, i que sumava els seus punts. Amb els Thomas, tant Will com Matt. Aquest últim ha liderat l'atac des de la llarga distància. I amb una gran efectivitat. En els dos primers quarts, quasi infal·lible en el llançament, amb 4 de 4 en tirs de 2 i 1 de 2 en triples, cosa que el convertia en el màxim anotador en els dos primers períodes, amb 11 punts.

A més, Rafa Martínez i Guillem Vives, amb dos triples cadascú, i Sergi Garcia, Will Thomas i Antoine Diot, amb un altre triple cadascú (57% d'efectivitat, amb 8 de 14) permetien una còmoda diferència, que el Dolomiti Energia Trento neutralitzava gràcies a Mezzanotte, Hogue i Marble, els tres jugadors amb nou punts. El València Basket, que durant el segon quart havia tingut avantatges superiors a 10 punts, ha vist que al descans l'avantatge s'ha reduït a només sis punts (46-52).

Rafa Martínez lidera l'estirada

El València Basket, alertat per un segon quart més igualat d'allò que es preveia, ha eixit molt concentrat i disposat a estirar novament el marcador. Rafa Martínez i Matt Thomas hi han tingut molt a veure, molt entonants des de la línia de tres punts. Màxim avantatge (19 punts, 58-77) a poc menys de dos minuts del final. Louis Labeyrie, amb una gran aportació ofensiva des de la pintura, ha ajudat a obrir un avantatge quasi definitiu.

La dinàmica no ha canviat en l'últim quart, en què, això sí, els italians s'han emportat l'últim parcial (22-17), que no ha arribat a posar en problemes al València Bàsket. Rafa Martínez (20 punts i 20 de valoració) ha sigut el jugador més decisiu de l'enfrontament. Ara, el València Basket espera rivals en el Top 16.