El València Basket s'acomiada d'Europa amb victòria

Els taronja guanyen el Maccabi de Tel Aviv per 87-84 en l'última jornada de l'Eurolliga a la Fonteta.

Tibor Pleiss, envoltat per jugadors de Maccabi
Tibor Pleiss, envoltat per jugadors de Maccabi / Manuel Bruque (EFE)

El València Basket ha guanyat el Maccabi de Tel-Aviv per 87-84 a la Fonteta en el comiat dels taronja de l'Eurolliga. Amb aquesta victòria, l'equip de Txus Vidorreta tanca la participació en la màxima competició europea en onzena posició, amb un balanç de 12 triomfs i 18 derrotes.

Els taronja han portat pràcticament sempre la iniciativa en el joc i, a la finalització del primer quart, ja dominaven els israelians per 24-18, amb 8 punts de Tibor Pleiss i 7 de Bojan Dubljevic. El València ha gaudit d'un avantatge màxim de 15 punts durant el segon quart, però finalment s'ha arribat a l'equador del partit amb un marcador de 52-39.

En el tercer quart ha canviat un poc el guió del partit i el major encert del Maccabi els ha permés reduir les distàncies fins a acostar-se a només 4 punts (61-57) a falta dels 10 últims minuts. Tot i les escomeses dels rivals, València sempre s'ha mantingut per davant i ha aconseguit tancar el partit amb dos tirs lliures de Van Rossom a falta de menys de tres segons. S'ha tractat d'una victòria coral, ja que cinc jugadors han anotat més de 10 punts, amb Bojan Dubljevic com a màxim anotador, amb 15.

Els taronja s'han acomiadat amb bon sabor de boca d'una competició que els ha creat més maldecaps dels previstos com a conseqüència de les nombroses lesions que han sofert. A més, la Fonteta ha viscut la tornada de Neven Spahija, exentrenador de l'equip la temporada 2008-2009, que han rebut amb una gran ovació.

La mala notícia del dia l'ha protagonitzada Fernando San Emeterio, qui ha recaigut de la lesió que l'havia apartat de les pistes les últimes jornades. L'aler taronja estarà tres setmanes més de baixa per un trencament fibril·lar al bessó de la cama esquerra i es perdrà el pròxim compromís de l'equip, diumenge, a Sant Sebastià contra el Delteco GBC.