El València Basket es retroba amb la victòria

Després de quedar eliminades de l'EuroCup i caure en semifinals de la Copa, l'equip taronja guanya el Baxi Ferrol en la Lliga per 63-76

La base taronja, Cristina Ouviña, durant el xoc contra el Baxi Ferrol al pavelló d'A Malata
29 de març 2022 - 23:28

El València Basket ha aconseguit la huitena victòria consecutiva en la Lliga, la número 22 en la competició, després de véncer a la pista del Baxi Ferrol per 63-76. Les valencianes han sentenciat el duel en l'últim quart, després de tres períodes on les cueres de la competició han donat la cara en la lluita per fugir del descens. La millor jugadora taronja del partit ha sigut Queralt Casas, amb 12 punts i 17 de valoració, seguida de Celeste Trahan Davis, amb 14 punts i 16 de valoració.

Queralt Casas, millor jugadora del València Basket contra el Baxi Ferrol

Les valencianes han arribat al duel amb les baixes d'última hora de Marie Gülich i Bec Allen i les absències ja conegudes de Raquel Carrera, Ángela Salvadores i Laura Gil. Així i tot, al pavelló d'A Malata les taronja han fet una bona arrancada amb un parcial de 2-11 en tres minuts de partit. Després del temps mort sol·licitat pel tècnic rival, Lino López, el Baxi Ferrol de l'extaronja Irene Garí ha tornat acurtant les distàncies, signant un parcial de 7-0 amb els punts de Swart i Natalia Rodríguez. Ha sigut un primer temps d'alternança entre els dos equips, que ha conclòs amb 19-22.

En el segon quart el València Basket s'ha estirat en el marcador amb els punts de Trahan Davis, Claudia Contell i Queralt Casas, però les locals, amb Koenen inspirada en el llançament exterior, han retallat les diferències aprofitant el desencert taronja, fins a posar-se a tres punts de les valencianes a minut i mig del descans. Les de Rubén Burgos han reaccionat amb un parcial de 7-0, obra de Leticia Romero i Queralt Casas, obrint una escletxa en el marcador, per arribar al vestidor amb un resultat de 34-44.

L'inici de la represa ha estat marcat per la baixa anotació en els dos equips. La falta d'encert li ha pesat més a l'equip taronja, una circumstància que les de Lino López han aprofitat per a retallar la seua diferència amb Koenen i Swart i per a posar-se a cinc de les taronja. Les valencianes a soles havien sumat sis punts en nou minuts de duel, fins que el triple de Claudia Contell ha tornat a ampliar la diferència de les de Rubén Burgos, davant d'un Baxi Ferrol encallat. Aquest quart ha acabat amb marcador de 46-53.

Celeste Trahan-Davis, segon millor jugadora del València Basket del partit contra el Baxi Ferrol

La taronja Celeste Trahan-Davis ha sigut clau en l'últim temps de partit, on les locals s'han vist arrossegades per les pèrdues. El València Basket ha aconseguit la seua renda màxima, de 13 punts, que han tallat Ivanovic i Swart. De nou Trahan-Davis i la base taronja Cristina Ouviña han recuperat un més 12 per a les de Rubén Burgos, que ha quedat contrarestat amb una cistella de Swart. Ara bé, des del tir lliure, les valencianes han certificat el triomf final, per 63-76.