València Basket es retroba amb la victòria contra el Manresa (89-76)

Els 21 punts, 13 rebots i un 33 de valoració de Bojan Dubljevic van ser clau.

Quarta victòria per a l'equip de Ponsarnau en ACB
Quarta victòria per a l'equip de Ponsarnau en ACB / Efe
11 de novembre 2018 - 14:15

Quarta victòria en ACB aquesta temporada per a València Basket en imposar-se per 89 a 76 al BAXI Manresa al pavelló de La Fonteta. Els de Jaume Ponsarnau arribaren a dominar per 23 punts en el segon quart però en l'últim període es relaxaren i els manresans aconseguiren posar-se a només 6 punts en el marcador. Tot i aquests moments de distracció, els taronja van jugar un gran bàsquet en molts moments de l'encontre, amb un Bojan Dubljevic estel·lar (21 punts, 13 rebots i un 33 de valoració).

Jaume Ponsarnau va formar d’inici amb Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. El partit era fonamental per a retrobar-se amb les bones sensacions després de les derrotes contra Baskonia en la passada jornada de lliga i contra ASVEL Villeurbanne en l'EuroCup. I València Basket va ser molt superior als jugadors de Joan Peñarroya. El primer període va estar igualat i les cistelles de Djubjlevic i Matt Thomas tenien la resposta de l’ex taronja Doellman, Renfroe i Ryan Toolson que mantenien els catalans en el ritme del partit. El Manresa, fins i tot, tancava el quart amb dos punts d'avantatge (18-20).

València Basket trobà el seu millor joc en el segon quart on, amb un parcial de 15-0 en l’electrònic, va trencar l’encontre. Una acció de Dubljevic i un tir lliure de Matt Thomas després d'una tècnica a l'entrenador dels catalans van posar la màxima diferència. La reacció del BAXI Manresa amb un triple a la fi del període del lituà Jokubas Gintvainis feia baixar la diferència als 13 punts al descans (50-37).

En l’inici del tercer quart València Basket continuava estirant la diferència amb triples de Doornekamp i Dubljevic i superava de nou els 20 punts. Però, amb el triomf a la mà, els locals es van relaxar i Manresa, que mai no va donar el partit per perdut tot i el resultat, es va acostar en el marcador amb un bon Renfroe (14 punts) fins al 69-56. En l’últim període i amb Van Rossom a la banqueta amb 4 faltes, Sergi Garcia no va liderar el joc de l'equip com ho feia fins el moment el belga i Lundberg i Gintvainis aconseguiren acostar al Manresa fins als 6 punts amb dues jugades consecutives. 74-68 a només 8 minuts per a la fi del partit.

Les errades en els llançaments des de la línia de triple van condemnar els de Peñarroya que no van poder culminar la seua remuntada. Una bona defensa dels  taronja, un triple de Will Thomas i l’encert de Van Rossom i Djublevic van permetre que València Basket no patira en els últims instants d'un partit que tot i l'esglai final van dominar amb comoditat.

Amb el triomf davant el BAXI Manresa de Joan Peñarroya València Basket suma 4 victòries i 4 derrotes en la competició de Lliga. El pròxim dissabte els valencians visitaran la pista de l'Iberostar Tenerife però abans, dimecres a les 20:45, s'enfronten a La Fonteta al Turk Telekom Ankara, en la jornada 7 de la 7DAYS Eurocup.