El València Basket rep el Reial Madrid, líder de l'ACB, al qual va guanyar en l'Eurolliga

Els taronges sumen deu derrotes seguides contra els blancs en la competició nacional, on no els guanyen a la Fonteta des de 2013.

Nikola Kalinic i Guillem Vives, durant un partit d'Eurolliga
Nikola Kalinic i Guillem Vives, durant un partit d'Eurolliga / Efe

El València Basket torna a la Fonteta, després de dos partits aquesta setmana a domicili, per a enfrontar-se al Reial Madrid, líder invicte de la Lliga Endesa amb un immaculat 7-0 en el seu caseller.

Els taronges, que amb els últims dos triomfs consecutius se situen setens amb un balanç de quatre victòries i tres derrotes, tractaran de repetir l'últim resultat contra els blancs (victòria 77-93 en l'Eurolliga) i trencar la mala dinàmica que tenen contra aquest rival en la fase regular de l'ACB: no li guanya a casa des de 2013 i ha perdut els seus últims deu enfrontaments contra l'equip blanc aquesta competició.

Serà la primera vegada que Alberto Abalde jugue com a visitant a la Fonteta després dels seus tres anys com a jugador del València Basket. A més, el base belga Sam van Rossom pot convertir-se en el seté jugador taronja que aconsegueix la xifra de 200 partits en la Lliga Endesa.

El duel a la pintura entre Bojan Dubljevic i Edy Tavares serà un dels grans atractius del partit. El montenegrí i el capverdià comparteixen la setena posició en el rànquing de valoració de la lliga amb 18,1, encara que el taronja té major aportació en punts i el blanc en rebots. De fet, Tavares és el màxim rebotador ofensiu de la Lliga Endesa (7,4 per partit).

Per això, l'entrenador del València Basket, Jaume Ponsarnau posarà en marxa el pla anti-Tavares, que ja va sorprendre el Reial Madrid en l'Eurolliga. Per a aquest partit, el tècnic català no podrà comptar amb Joan Sastre, lesionat al lligament del genoll i Fernando San Emeterio, que es va perdre el partit a Moscou per unes molèsties a la cama esquerra, és un seriós dubte.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 18:30 hores, amb la narració de Samuel Borja i els comentaris de Nacho Rodilla.

També et pot interessar

stats