El València Basket remunta a la Fonteta i passa a huitens de final de l'EuroCup

L'equip taronja ha guanyat per 86-73 l'Orman Genglic turc, que va véncer per dos punts en l'anada de l'eliminatòria

El València Basket guanya l'Orman Genglick turc i passa a huitens de final de l'Eurocup
Isabel Adam
20 de gener 2022 - 22:34

El València Basket s'ha classificat per als huitens de final de l'EuroCup Women en guanyar l'Orman Genglick a la Fonteta per 86-73. Després de l'ajustada derrota en l'anada a Ankara, per només dos punts, les valencianes li han donat la volta a l'eliminatòria mostrant-se agressives en atac, controlant a les turques en defensa i desenvolupant un joc coral, amb cinc jugadores amb més de 10 punts. Cristina Ouviña, amb 17, s'ha convertit en la màxima anotadora taronja; seguida de Queralt Casas, amb 12; i de Celeste Trahan-Davis, amb 13.

El rival de les de Rubén Burgos en huitens de final serà el Polkowice, al qual s'enfrontaran la pròxima setmana. A l'equip polonés ja s'han enfrontat aquesta temporada en el partit de presentació a la Fonteta, on guanyaren les taronja per 77-61.

La base del València Basket, Cristina Ouviña, màxima anotadora contra l'Orman

La Fonteta ha viscut un primer quart ajustat, amb alternança entre els dos equips, encara que les valencianes estaven fent un bon treball en atac i defensa. La maquinària taronja ha començat a funcionar a 3 minuts del final d'este temps inicial, amb el València Basket anotant amb facilitat. Destacada l'actuació de Bec Allen que, a pesar de la gastroenteritis que l'ha dut a ser dubte fins últim hora, ha sigut providencial amb el seu encert en els triples. L'equip turc ha reaccionat perquè l’escletxa de les taronja no augmentara i este quart ha conclós amb 23-20 al marcador.

A l’inici del segon temps ha continuat manant el València Basket, encara que les turques no li perdien la cara al partit, amb McCowan dominant baix l’anella. A meitat d’este temps, les valencianes incrementaven l'avantatge. Marie Gülich, que ha patit un colp a l’estomac, ha sigut substituïda per la jugadora de l'Alquería del Bàsquet, Awa Fam, que s’ha estrenat a la pista amb dos cistelles consecutives en un minut. Aconseguia el València Basket el màxim avantatge fins ixe moment de partit, d’11 punts, a 3 minuts per al descans. Esta renda s’ha mantingut fins que els dos equips se’n han anat al vestidor, amb resultat de 49-37

Queralt Casas, segona màxima anotadora de l'equip taronja contra l'Orman turc

Després de la represa, les taronja han mantingut la mateixa dinàmica, amb una destacada Celeste Trahan-Davis, màxima anotadora del València Basket fins ixe moment de partit, amb 13 punts. Les turques no han baixat, però, el seu encert des de la llarga distància, a través de Lucet i Fitik, però el València Basket no ha deixat de sumar, per a impedir a l'Orman acostar-se. A minut i mig del final del quart les valencianes aconseguien el màxim avantatge, de 15 punts i finalment este temps ha acabat amb un resultat de 69-56

En l’últim quart del partit s’ha fet més gran l’escletxa taronja. Les de Rubén Burgos no han deixat avançar a les turques i la renda ha arribat als 18 punts. Encara que les valencianes tenien la victòria encarrilada, no han baixat la intensitat defensiva i ofensiva fins a l'últim segon. Han deixat sentenciat el duel, que ha conclós amb 86-73 al lluminós.