El València Basket recupera sensacions (111-101)

L'equip taronja ha derrotat el Baskonia a la Fonteta i fa un pas de gegant per a assegurar la presència en el play-off pel títol

Jones i Ojeleye celebren una acció
Jones i Ojeleye celebren una acció / València Basket

El València Basket ha canviat la cara a penes en tres dies. L'equip taronja ha jugat un dels millors partits de la temporada en el debut de Xavi Albert a la banqueta per a derrotar el Baskonia a la Fonteta (111-101). Aquest resultat deixa els valencians amb un marge de dues victòries sobre el nové classificat.

Els taronja han començat el duel amb una gran intensitat defensiva i amb molt d'encert en el llançament (7-0), un fet que ha obligat Dusko Ivanovic a parar el partit. Però els bascos no han pogut aturar el vendaval valencià i ja perdien per 17 (31-14) a la fi del primer quart. I les coses tampoc no han millorat en el segon, perquè els de Xavi Albert se n'han anat al vestidor 28 punts avall (62-34).

Una esmaixada de Pradilla ha donat el màxim avantatge del duel al València Basket (64-34), que ha quedat reduït a 22 punts al final del tercer període (87-65). Un parcial de 0-17 liderat per Markus Howard en l'inici de l'últim quart ha deixat el Baskonia a només cinc punts (87-82). Però un triple de Davies i l'aparició de Justin Anderson han tornat a portar la tranquil·litat a la Fonteta (95-82). Els bascos no s'han rendit i han continuat retallant fins a quedar-se a set punts (108-101), però novament Davies, amb tres tirs lliures pràcticament sobre la botzina, ha deixat la diferència en deu, un resultat que serveix el seu equip per a guanyar el basket-average.

Chris Jones, amb 27 punts i 37 de valoració, ha sigut el millor jugador taronja, ben secundat per Semi Ojeleye, amb 25 i Brandon Davies, amb 15. Aquesta victòria canvia totalment el panorama per als valencians en la Lliga ACB, que abans del duel veien perillar la presència en el play-off pel títol. Ara, els de Xavi Albert es refermen en la setena posició i deixen el nové, el Baskonia, a tres partits de distància.

També et pot interessar

stats