El València Basket, amb peu i mig en la final (53-80)

L'equip taronja ha guanyat el Saragossa en l'anada de les semifinals, i haurà de certificar el pas a la final de la Lliga Femenina Endesa diumenge a la Fonteta

Queralt Casas i la banqueta taronja celebren una cistella

El València Basket té a tocar una nova final. L'equip taronja ha derrotat clarament el Saragossa per 53-80 en el partit d'anada de les semifinals del play-off pel títol de la Lliga Femenina Endesa. Ara l'equip taronja haurà de certificar la classificació per a la final este diumenge a la Fonteta, en un partit que es podrà veure en directe per la televisió d'À Punt a les 18:30 hores.

Les jugadores de Rubén Burgos han eixit molt concentrades i han portat la iniciativa des del xiulit inicial, gràcies –en bona part– a l'encert cara a cistella. Un triple d'Alba Torrens pràcticament sobre la botzina ha tancat un gran primer quart taronja (13-22). La renda ha continuat creixent en el segon període (19-35), encara que la tímida reacció local ha permés retallar distàncies al descans (27-39).

El pas pel vestidor els ha assentat bé a les aragoneses, que, amb una defensa zonal, han dificultat l'atac valencià. Això els ha permés anar reduint l'avantatge taronja fins a només dos punts (45-47), i s'ha arribat a la fi del tercer quart amb un marcador ajustat (47-52). Però, quan pitjor estaven les coses, s'ha tornat a veure la millor versió de l'equip de Rubén Burgos, liderat per Merritt Hempe, decisiva des de la línia de tres, i Alina Iagupova, màxima encistelladora del duel, amb 25 punts. Amb un parcial de 6-28 en l'últim període, el València Basket ha refredat els ànims del pavelló Príncipe Felipe i ha fet un pas de gegant cap a la final del play-off.

En l'altra semifinal hi ha hagut sorpresa. El líder de la fase regular de la Lliga, el Perfumerías Avenida, ha perdut per 73-61 contra el Girona. Si les de Salamanca no li donen la volta diumenge, les taronja tindran el factor pista a favor en la final. Per contra, si el Perfumerías Avenida remunta, l'equip de Rubén Burgos tindrà garantida la presència en l'Eurolliga la temporada que ve.