El València Basket perd en la seua estrena a la Fonteta

El conjunt taronja sucumbeix davant del Girona en la seua estrena a casa en la màxima divisió femenina.

La base Anna Gómez intenta superar la defensa del Girona
La base Anna Gómez intenta superar la defensa del Girona / Miguel Ángel Polo

Jornada històrica a la Fonteta. Sis anys després, la canxa taronja tornava a rebre un partit de bàsquet femení de la màxima divisió. El rival ha sigut l'Spar Citylift Girona, actual subcampió de la competició i invicte des que va començar la temporada.

La jugadora del València Basket Maria Pina ha inaugurat el marcador amb un triple, que ha sigut contestat ràpidament per un altre de la jugadora del Girona Shay Murphy. El partit s'ha decantat molt prompte pel costat de les catalanes. La defensa del conjunt dirigit per Eric Suris ha sigut molt agressiva i a l'equip taronja li resultava molt difícil muntar els atacs. Però el Girona no tan sols defensava bé. El seu joc interior i exterior en atac funcionava a la perfecció, i de la mà de Colhado, Murphy i Hampton el conjunt català s'escapava cada vegada més en el marcador.

María Pina, la millor del València

Només l'encert de Maria Pina, que ha acabat el partit amb 21 punts, i dos bones accions d'Irene Garí i Anna Gómez han possibilitat que el València aconseguira reduir un poc les distàncies. La primera part ha finalitzat amb un 32-46 en el marcador.

En la segona part, el Girona no ha fet concessions. En defensa, continuava bloquejant qualsevol acció del conjunt taronja i, en atac, les jugadores interiors es dedicaven a rebotejar i anotar des de dins, mentre que les exteriors no erraven en els seus tirs. Les d’Eric Suris han arribat a guanyar de 26 punts l'equip taronja. Però les jugadores de Rubén Burgos no han abaixat els braços i en algunes ocasions han aconseguit jugar de tu a tu contra l'equip català.

Al remat, l'Spar Citylift Girona ha guanyat el València Basket per 61 a 82. El conjunt taronja ha afrontat un inici de temporada molt dur, ja que en estes primeres tres jornades ha mesurat les forces amb els equips més potents de la Lliga Dia. Les de Rubén Burgos tornaran a jugar el cap de setmana que ve a casa del IDK Gipuzcoa.