El València Basket perd el quart lloc a Manresa (98-96)

L'equip taronja ha patit la primera derrota a la Lliga ACB amb Xavi Albert a la banqueta

Robinson esmaixa savant Pradilla i Davies
Robinson esmaixa davant de Pradilla i Davies / Siu Wu (EFE)

El València Basket ha caigut 98-96 contra el Manresa de Pedro Martínez, en la primera derrota taronja en la Lliga ACB des de l'arribada de Xavi Albert a la banqueta. Aquest resultat fa caure els valencians almenys fins a la cinquena posició, ja que si l'UCAM Múrcia i el Tenerife guanyen els partits que tenen pendents ho faran fins a la setena.

Com no podia ser d'una altra manera, el ritme del partit ha sigut molt alt. El duel ha començat amb un 2+1 de Semi Ojeleye, però els catalans s'han refet de seguida i han portat la iniciativa durant tot el primer quart, amb un gran encert ofensiu. Tot i això, els taronja han aconseguit empatar amb tres tirs lliures de Justin Anderson (28-28). Un parcial d'eixida de 12-0 en l'inici del segon període li ha donat el màxim avantatge del duel al Manresa (40-28). L'equip de Xavi Albert ha reaccionat, però se n'ha anat al descans nou punts per baix (54-45).

En la represa s'ha mantingut el mateix guió. Els catalans, molt encertats en atac, estiraven el marcador i el València Basket se les enginyava per a mantindre's en el partit. De fet, ha arribat a l'últim quart a només quatre punts dels locals (78-74). Els últims minuts han continuat amb la mateixa dinàmica, amb els catalans sempre per davant i els taronja a remolc. Una acció de Chris Jones en defensa ha permés als valencians tindre l'última possessió per a empatar o per a guanyar, però la safata de Jones no ha entrat i s'ha consumat la derrota.