El València Basket perd per només un punt contra el Barcelona

Els de Jaume Ponsarnau han donat la cara en un partit en el qual els blaugrana quasi sempre han anat per davant en el marcador.

El barcelonista Pierre Oriola en una de les accions del partit. EFE
El barcelonista Pierre Oriola en una de les accions del partit. EFE / Kai Försterling
22 d'octubre 2018 - 00:00

El Barcelona ha començat arraconant al València Basket amb un ritme molt exigent en els primers minuts del partit. Pangos i Singleton encistellaven sense massa problemes (un 70% d’encert) fins que ha arribat la reacció dels valencians de la mà d’un gran Matt Thomas. Un triple de Tobey posava per davant el València Basket quan faltava un minut i mig per a la fi del primer quart. I un altre de Louis Laveyrie ha fet que l’equip local acabara 23-22 el període.

La falta d’encert des de la línia de triple dels llançadors de València Basket ha marcat el segon quart. Els homes de Jaume Ponsarnau només havien aconseguit 2 punts en els primers 5 minuts amb una dura defensa dels catalans. El Barça s’escapava amb una diferència d’onze punts. Una jugada de 2 1 de Vives i una cistella posterior del base barceloní han permés retallar diferències. El partit arribava al descans amb un avantatge per als de Pesic de 8 punts.

La diferència quasi s’ha esvaït en l’inici del tercer quart gràcies una altra vegada als punts de Matt Thomas i a la consistència de Will Thomas en defensa. Una tècnica per a Sam Van Rossom per a protestar a l’àrbitre feia esclatar la Fonteta, però l’acció ha suposat 3 punts més de Pangos que han tornat a donar aire al Barcelona. Però els llançaments de tir lliure i una bona defensa han mantingut viu el València Basket, que ha arribat a l’últim quart amb només una diferència de 3 punts i opcions de victòria.

En l’últim quart el Barcelona sempre ha anat amb avantatge i tot i que els valencians s’han acostat amb un excel·lent Matt Thomas (màxim encistellador del partit amb 27 punts i 29 de valoració) no han aconseguit ni tan sols empatar el partit. Un triple del nord-americà mantenia amb vida el València Basket, que s’ha posat a 3 punts a només 5 segons de la fi.

Però la falta posterior sobre el blaugrana Blazic, que encertava el seu primer tir lliure, no donava opcions. Tot i l’espectacular triple de Vives, en l’últim alé el Barcelona guanyava per només un punt.