El València Basket perd contra l’Unicaja 66 a 71

El València Basket no ha canviat d’estratègia a temps i perd per primera vegada a la Fonteta.

Primera derrota a la Fonteta i tercera en la Lliga Endesa. El València Basket tornava a la competició amb ganes d’una nova victòria, però se n’ha trencat la tendència dels últims enfrontaments.

Els taronges són líders en l’Eurolliga després de guanyar dijous passat el Reial Madrid al WiZink Center, mentre que l’equip de Màlaga arribava vençut en l’Eurocopa pel Mormar de Montenegro. D’altra banda, en la Lliga Endesa registra un balanç d’1 a 3, i està prop de la zona perillosa de descens. Tot i això, els malaguenys han demostrat que no es rendeixen abans d’hora i han aprofitat les errades del València Basket, especialment les relacionades amb la falta d’una defensa sòlida en els moments més crítics.

L’últim quart ha sigut demolidor i ha reflectit el que ha passat durant tot el partit. A set minuts del final, l’Unicaja ha remuntat, després d’estar la major part del partit per darrere en el marcador, i ha arribat a estar un punt davant. Però dues cistelles de Mike Toby i Louis Labeyrie han fet que durara poc aquesta situació i el València s’ha posat en 59 a 56.

Poc després, els malaguenys han tornat a fer un altre triple i a posar-se per davant del conjunt de Ponsarnau. Després, Bojan Dubljevic ha sigut qui ha tornat a canviar el marcador amb un triple magistral quan faltaven sis minuts per al final, però la situació s’ha tornat a complicar en deixar massa llibertat de moviment als andalusos, que pressionaven al final i els taronges no reaccionaven.

La falta de reacció ha sigut determinant per a canviar d’estratègia quan l’equip no estava donant el cent per cent, però ja estava molt clar que l’Unicaja aguantaria la pressió al rival fins a l’últim segon.