El València Basket perd en l'estrena de la Lliga Femenina Dia

El conjunt taronja s'ha vist superat pel Perfumerías Avenida, amb un marcador de 57 a 69

Meiya Tirera, amb 20 punts, ha sigut la millor del València Basket
Meiya Tirera, amb 20 punts, ha sigut la millor del València Basket / Federació Espanyola de Bàsquet

Els nervis de l'estrena han pogut amb les jugadores del València Basket, que han perdut contra el Perfumerías Avenida per 57 a 69 en el pavelló Jorge Garbajosa de Torrejón de Ardoz. El València Basket ha començat el partit amb una forta defensa i molta fluïdesa en l'atac. Gràcies a això, en els primers compassos del partit, el conjunt taronja ha fet un parcial de 7 a 0. Però el Perfumería Avenida és un equip sòlid amb molts recursos i han capgirat la situació ràpidament. Amb una agressiva defensa i molta rotació des de la banqueta, el conjunt de Salamanca ha igualat el marcador i fins i tot s'ha posat per davant al final del primer quart, que ha acabat amb un resultat de 14 a 17.

En el segon temps, les jugadores del València Basket han volgut córrer massa i una suma d'accions precipitades ha ocasionat moltes errades en atac. Mentrestant, les de Salamanca han aprofitat aquesta circumstància per a castigar l'equip valencià, que en aquest segon quart ha arribat a perdre de 19. En els últims minuts de la primera part, el València Basket ha encadenat quatre atacs consecutius per a deixar el resultat en 27 a 40 en el descans.

En la represa del partit, les valencianes han intentat remuntar, però el conjunt dirigit per Lino López funcionava amb la precisió d'un rellotge, amb una gran connexió entre les interiors i les exteriors que possibilitava molts espais. Així, el Perfumerías ha començat a distanciar-se més en el marcador. En el tercer quart, el resultat afavoria les de Salamanca amb un claríssim 38-60.

En l'últim quart del partit, el València Basket ha encadenat 11 punts seguits gràcies a les bones accions de Meiya Tirera i Maria Bettencourt. Així, el conjunt de Rubén Burgos aconseguia reduir la diferència i el marcador final es quedava en 57 a 69. El més destacable del partit han sigut els números de Tirera, que ha anotat 20 punts i ha agafat 12 rebots.