El València Basket perd la imbatibilitat a Europa contra el Zenit (104-93)

Un vendaval ofensiu de l’equip rus deixa sense opcions els de Ponsarnau, que perden la primera plaça del grup.

Un moment del partit entre russos i valencians
Un moment del partit entre russos i valencians / Eurocup

El València Basket ha visitat la pista del Zenit de Sant Petersburg amb la idea de sumar la quarta victòria en quatre partits d’Eurocup, però no ha pogut ser. L’inici de partit ha estat marcat per l’eficàcia ofensiva dels dos equips. L’aparició des de la banqueta de Sergi Garcia amb dos triples ha deixat el marcador en un 19-25 favorable al conjunt taronja.

La reacció del Zenit ha arribat de la mà dels nord-americans Reynolds i Jennings, número 10 del Draft de l’NBA al 2009, que li han donat la volta al marcador fins al 49-39. Sergey Karasev, amb 15 punts també s’ha sumat al gran segon quart de l’equip rus.

En el tercer període ha continuat la solidesa del conjunt local, que ha mantingut pràcticament la mateixa renda que s’havia endut al descans (74-65). El València Basket ha tornat a reduir distàncies en l’últim quart, però finalment els homes del Zenit s’han refet per a certificar el triomf per 104-93.

En el conjunt valencià els millors han sigut Matt Thomas amb 22 punts i Mike Tobey amb 16. Per part dels russos, han destacat Karasev amb 26 punts i Reynolds amb 21.

Ara el grup C de l’Eurocup es queda amb un triple empat en la primera posició que deixa provisionalment el Zenit primer, el València Basket segon i l’Asvel francés tercer pel basket-average.