El València Basket pateix per doblegar l'Andorra, cuer de l'ACB (81-76)

Aquesta victòria deixa l'equip taronja més prop de ser cap de sèrie en el play-off pel títol de Lliga

Van Rossom protegeix el baló davant Hannah
Van Rossom protegeix el baló davant de Hannah / València Basket

El València Basket ha aconseguit una victòria patida contra l'Andorra, cuer de l'ACB (81-76), que el deixa més prop de ser cap de sèrie en el play-off pel títol de Lliga ACB. El tercer triomf seguit en la competició lliguera fins i tot permet a l'equip taronja lluitar fins al final pel segon lloc, que actualment ocupa el Reial Madrid.

Partit d'urgències entre el València Basket i l'Andorra a la Fonteta. Els dos conjunts han arribat amb situacions totalment oposades: els taronja lluitaven per ser caps de sèrie en l'ACB, mentre que l'Andorra aspirava a no baixar a la LEB Or. Un duel que es podria tornar a disputar en la final de l'EuroCup, ja que els dos equips estan en semifinals en el torneig europeu.

L'encontre ha començat molt igualat. Els tirs de tres no entraven ni en una part de la pista ni en l'altra, i cap dels dos equips aconseguia escapar-se per més de sis punts. A dos minuts del descans, dos triples de Millán Jiménez i una millora en les prestacions defensives han posat una distància de set punts a favor dels taronja. Semblava que el partit es podria trencar, però una sèrie de pèrdues de baló ha impedit que els valencians agafaren més distància (minut 20, 36-30).

L'Andorra ha eixit amb una marxa més en el tercer quart. Les pèrdues continuaven condicionant el joc del València Basket. Cada vegada que els taronja estiraven un poc la diferència, les errades tornaven a posar els del Principat en el partit. Dos nous triples taronja, de Hanlan i Dubljevic, han encés les alarmes. El València Basket es col·locava nou punts per davant (minut 29, 53-44). I de nou, els de Quintana han rebaixat el parcial i fins i tot s'han posat per davant (55-56), amb Oriol Paulí que exercia de líder.

Estava clar que el partit seria per a l'equip que millor gestionara els nervis, i ha sigut el València Basket. Amb un Dubljevic clau en l'últim quart i uns últims minuts vibrants en què l'Andorra ho ha intentat amb totes les seues forces, els taronja han obtingut la victòria per 81 a 76.