El València Basket passa per damunt de l'Ulm (103-71) i acaba segon del grup B de l'EuroCup

L'equip taronja tindrà el factor pista a favor en els play-offs de la competició. El jove del planter Guillem Ferrando aconsegueix el rècord d'assistències en un partit europeu del València Basket, amb 13.

El València Basket passa per damunt de l'Ulm en l'últim partit de la fase regular de l'Eurocup
El València Basket passa per damunt de l'Ulm en l'últim partit de la fase regular de l'EuroCup

A la Fonteta, el València Basket ha passat per damunt del Ratiopharm Ulm en el final de la fase regular de l'EuroCup. Amb un triomf més que contundent per 103-71, l'equip taronja es consolida com a segon del grup B i tindrà el factor pista a favor en els huitens de final de la competició, que es disputen d'ací a dues setmanes, o si arriben a quarts. El rival dels valencians en la ronda següent eixirà del partit entre el Türk Telekom i l'Hamburg, que es disputa demà.

El duel entre els valencians i els alemanys ha estat marcat pels rècords a l'equip taronja. Ha sigut un partit amb festival de triples, amb un encert del 53 per cent dels de Peñarroya, i encert del 62 per cent en els tirs de dos. A més, el jove del planter taronja, Guillem Ferrando, ha batut el rècord d'assistències en un partit europeu del València Basket, amb tretze, superant Martin Hermannsson, Sam Van Rossom i Omar Cook, que tenien el màxim en 12. En el vessant negatiu, Mike Tobey ha abandonat el duel amb molèsties al turmelll i Louis Labeyrie, amb un problema muscular.

Guillem Ferrando, rècord d'assistències del València Basket en un partit europeu

Els taronja havien eixit a per totes des de l'inici, on han signat un parcial de 12-4 en tres minuts. Han dut el comandament del partit i no han deixat als visitants acostar-se al marcador, per acabar el primer quart amb resultat de 29-16. En el segon temps s'ha mantingut la dinàmica, amb un Ulm que, a pesar dels esforços de Jallow i Günther, no aconseguia fer el seu joc, dificultat per les baixes. L'impuls de Dubljevic i la direcció de Hermansson en l'equip taronja han obert una escletxa major entre els dos equips, que se n'han anat al descans amb 52-30.

El València Basket tindrà el factor pista a favor en la següent ronda de l'Eurocup

No ha canviat en la represa, on els locals han continuat mostrant-se superiors en rebots, assistències i percentatges de tir. A la meitat del període ja tenien sentenciat el partit, amb vora quaranta punts de diferència, i aquest tercer temps ha acabat amb resultat de 82-45. Els últims deu minuts de partit s'han iniciat amb tres cistelles seguides de Puerto, Pradilla i Tobey per a l'equip taronja, que no ha fet més que incrementar l'escletxa en el marcador. Ha sigut el moment on el tècnic Joan Peñarroya ha donat minuts als jugadors del planter, per signar un duel que ha conclòs amb rècord d'assistències –33– i superant la barrera dels cent punts.