El València Basket passa als quarts de l'Eurocup Women amb patiment

L'equip taronja ha perdut per 63-66 contra el Polkowice, però ha fet valdre l'avantatge del partit d'anada

Allen i Gülich celebren el pas a quarts
Allen i Gülich celebren el pas a quarts / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha fet un pas més en la lluita per reeditar el títol de l'EuroCup Women aconseguit la temporada passada. L'equip taronja ha accedit als quarts de final de la segona competició europea amb més patiment del previst, després de perdre per 63-66 contra el Polkowice polonés en la tornada dels huitens de final.

Les jugadores de Rubén Burgos, que van guanyar en l'anada per 77-85, han arribat a perdre per 12 punts a dos minuts del final, però han aconseguit donar-li la volta a la situació. Tot i la derrota, les taronja han fet valdre els huits punts d'avantatge de l'anada per a avançar en l'EuroCup Women.

La fe i la perseverança, personificades en Laura Gil, i un parell de bones accions en els últims noranta segons de Bec Allen i de Marie Gülich han salvat l'equip de Rubén Burgos de l'eliminació contra un Polkowice que li l'ha portada al límit. 

Al València Basket li ha costat arrancar contra un Polkowice decidit i confiat en les seues aspiracions. De fet, Rubén Burgos s'ha vist obligat a demanar un primer temps mort en veure's sis per davall en el primer quart. Les instruccions del tècnic han esperonat l'equip, que fins i tot ha acabat per davant el primer quart (19-17). La igualtat s'ha mantingut durant tot el segon període i s'ha arribat al descans amb un ajustat 32-33 a favor de les poloneses.

En la represa, el Polkowice ha tornat a començar millor i ha tornat a posar en alerta les taronja a la fi del tercer quart (47-54). I això no era el pitjor, perquè les alertes s'han convertit en urgències quan les poloneses han agafat una renda de 12 punts a quatre minuts per al final. El València Basket veia com se li escapava l'eliminatòria pel seu bloqueig en atac. Però tot i això, les taronja no han deixat de creure i la defensa les ha mantingudes amb vida. Un triple d'Allen i la tenacitat de Laura Gil, primer amb un robatori i després ajudant Gülich en un rebot ofensiu, han permés fer el miracle i revertir una situació crítica.

També et pot interessar

stats