El València Basket, a dos partits d'alçar l'Eurocup a la Fonteta

L'equip taronja venç 98-85 el Metropolitan i s'enfrontarà en semifinals a la Virtus de Bolonya

El València Basket passa a semifinals de l'Eurocup en véncer el Metropolitan 92

El València Basket ha aconseguit classificar-se per a la seua novena semifinal de la competició en derrotar a casa al Metropolitan 92 per 98-85. Els de Peñarroya tindran també el factor pista a favor en la següent ronda, on s'enfrontaran a la Virtus de Bolonya de Scariolo la pròxima setmana. En l'altra part del quadre, el Morabanc Andorra, cuer de la lliga ACB, es medirà al Bursaspor, que aquesta nit ha guanyat per la mínima el Cevedita Olimpija, per 85-83.

Els taronja Mike Tobey i Martin Hermannsson en el transcurs del xoc contra el Metropolitan 92 a la Fonteta

Ha sigut el València Basket el que ha obert el marcador i ha dominat en l'inici del partit amb les cistelles de Hermansson i Claver. Els taronja s'avançaven aprofitant les mancances en defensa dels francesos, que no aconseguien acostar-se al rival, que ha fet 16 punts en menys de quatre minuts de duel. Els de Vincent Collet reaccionaven amb un bon joc interior i amb un destacat Cummings i s'han posat a 2 punts dels de Peñarroya. Ara bé, el Metropolitan ha deixat al València Basket lliure en el llançament de tres, circumstància que han aprofitat els taronja per a tornar a marcar distàncies. Aquest temps inicial ha conclòs amb 32-26 en el marcador

Els valencians han firmat un parcial de 7-2 en dos minuts i mig del segon quart. Han continuat dominant i han assolit el màxim avantatge fins a eixe moment de partit, de 16 punts, a quatre minuts del final del període. Els taronja, però, s'han relaxat posteriorment en defensa i no han pogut trencar el partit. Una cistella sobre la botzina de McCray ha deixat el marcador en el descans en una diferència de 10 punts, amb resultat de 56-46.

A la represa, Cummings ha estrenat el marcador per a retallar la distància amb els taronja en els 7 punts. Els valencians responien per tornar a mantindre l'avantatge del segon quart, encara que el rival, conscient de la transcendència del duel, no es rendia. Els locals, amb el suport de la seua afició, han sentenciat el partit amb el seu joc coral en els últims instants de l'últim període. Dubljevic, amb 16 punts i 32 de valoració, ha sigut el millor jugador de l'equip taronja.

L'afició de la Fonteta celebra el pas a semifinals de l'Eurocup de l'equip taronja