El València Basket paga el cansament davant l'Estrela Roja (76-73)

L'extaronja Jordan Loyd i l'acumulació de partits sentencien el València Basket, que torna a perdre a la pista de Belgrad.

Louis Labeyrie defén una acció d'atac de l'Estrella Roja
Louis Labeyrie defén una acció d'atac de l'Estrella Roja / Twitter: @kkcrvenazvezda

El partit de la jornada 15 de la competició regular de l'Eurolliga Turkish Airlines que ha enfrontat a l'Estrela Roja de Belgrad contra el València Basket s'ha saldat amb un resultat final de 76-73 favorable als dels Balcans. El conjunt taronja, que en aquest encontre ha lluït la samarreta blanca de la tercera equipació, continua així sense guanyar al conjunt balcànic en aquesta competició europea.

L'Estrela Roja no ha deixat de pressionar dalt ja des de l'inici del partit, i només ha deixat que el conjunt valencià els superara en el primer quart amb un marcador parcial de 20-22. La curta renda obtinguda pels visitants ha sigut superada àmpliament ja en el segon quart. Al descans unes xifres parcials de 45-36 ja deixaven clar que al conjunt taronja li faltava energia i un joc ben assentat per tal de batre al conjunt serbi. El partit continuava costera amunt per als visitants, que rebien la pressió del conjunt amfitrió, que eixia amb energies renovades després del descans, i després de rebre les instruccions d'atac constant del tècnic local, Stevan Karadzic.

En les acaballes del tercer quart, el conjunt valencià aconseguia igualar el marcador en dos ocasions gràcies a triples Louis Labeyrie i de Josep Puerto. Tot i això, l'Estrela Roja tornava a agafar distància poc després i pujava en l'electrònic fins a arribar als últims minuts del partit, quan el València Basket aconseguia de nou retallar distàncies. L'esperança s'ha mantingut fins als últims segons decisius, però una pèrdua de bola de partit de Prepeli ha sentenciat els taronja, que s'han quedat a només tres punts amb un marcador definitiu de 76 - 73.

Un dels principals protagonistes de l'Estrela Roja, màxim anotador del partit amb 20 punts contra el seu antic equip, ha sigut l'exvalencianista Jordan Loyd. No va rebre la renovació aquest estiu i va recalar en el conjunt dels Balcans, on ha sigut una de les peces clau. Qui també estava present en el Pionir Hall de Belgrad, però sense poder jugar, ha sigut altre exvalencianista: Quino Colom. L'andorrà ha hagut de seguir el partit en xandall i assegut a la banqueta sèrbia, ja que després de desvincular-se aquesta setmana de l'equip valencià encara no podia debutar amb el conjunt de Belgrad perquè el temps d'inscripció per a la competició europea ja s´havia exhaurit.