El València Basket obté la victòria més àmplia de la seua història

Les taronja vencen el Namur per 30-96 en l'EuroCup, són líders de grup i segones en el còmput global de la competició

Anna Gómez, en una acció del duel
Anna Gómez, en una acció del duel / FIBA

El València Basket obté la victòria més àmplia de la seua història en guanyar per 30-96 el Namur belga en la jornada 5 de l'EuroCup Women. Amb aquest resultat, són líders de grup, ja tenen assegurada la presència en la ronda següent i se situen segones en el còmput global de la competició. Amb cinc victòries i 169 punts a favor, tenen per damunt només que el Bourges francés, amb 173. Situar-se primeres els garantiria tindre el factor pista a favor en totes les eliminatòries, fins i tot en la final de la competició.

A l'Hall Octave Henry, les valencianes han manat des de l'inici del duel, de nou amb unes destacades Marie Gülich i Leticia Romero. La pivot alemanya i la base canària han sigut les autores dels 11 punts que l'equip taronja li ha marcat al Namur en els primer cinc minuts de partit, on les belgues a soles s'han adjudicat una cistella. El València Basket controlava i dominava el partit i el tècnic Rubén Burgos ha fet a dos minuts per al final d'aquest quart un doble canvi, amb l'entrada de Celeste Trahan Davis i Ángela Salvadores, màxima encistelladora en competició europeua, que ha anotat sis punts en el seu temps a la pista. Les valencianes han seguit demostrant la superioritat contra el cuer del grup disparant-se en el marcador. Han tancat el quart amb un resultat de 6-21, la màxima renda fins a aquest moment de partit.

En el segon temps, Ángela Salvadores ha continuat eixamplant la diferència de les valencianes, que en l'equador del quart se situaven 24 punts per damunt de l'equip local. Les taronja han seguit pressionant el rival a pesar de l'avantatge i el Namur no ha aconseguit cap cistella fins als últims dos minuts d'aquest temps. Finalment n'han anotat 9 i els dos equips se n'han anat al descans amb un marcador de 15-41.

Aquesta dinàmica s'ha mantingut durant tot el tercer quart, on les de Rubén Burgos, contundents, seguien fent una escletxa en l'electrònic de l'equip local. S'han situat 37 punts per damunt de les rivals, per a cabar aquest temps amb un 26-63. A la meitat de l'últim temps, les valencianes ja havien aconseguit la victòria més àmplia de la seua història en situar-se 53 punts per damunt del Namur, superant el partit d'anada contra les belgues d'aquesta primera fase de l'EuroCup, on les valencianes guanyaren a la Fonteta per 95-45. La diferència no ha fet més que augmentar amb gran treball coral, per concloure el partit amb un 30-96.

La màxima anotadora de l'equip taronja ha sigut Ángela Salvadores, amb 20 punts; seguida de Leti Romero, amb 15 punts; i Rebecca Allen, amb 14.