El València Basket obligat a guanyar a la Fonteta

Les taronja cauen 75-63 contra l'Schio en el primer duel de quarts de l'Eurolliga. Necessiten divendres una victòria que force el definitiu duel per a la final a quatre

L'entrenador del València Basket, Rubén Burgos, en el transcurs del partit contra l'Schio
14 de març 2023 - 22:45

El València Basket ha caigut 75-63 contra l'Schio italià en el primer duel de quarts de final de l'Eurolliga. Les de Rubén Burgos estan obligades a guanyar l'equip italià, divendres a les 19:00 h a la Fonteta, si volen forçar un tercer i definitiu duel que les puga conduir a la final a quatre de la competició. A pesar del bon tercer quart de les valencianes, que s'han posat per davant en el marcador, la internacional espanyola Astou Ndour ha sentenciat per a l'Schio en l'últim temps de partit.

El primer temps ha arrancat amb dos triples consecutius dels dos equips a la recerca del seu lloc en la Final Four, però les locals s’han avançat al marcador amb encert a cistella. Així i tot, les valencianes, amb una bona defensa, no han deixat anar-se'n del partit a les locals. Aquest primer temps estava sent de màxima igualtat, fins que la precipitació de les de Rubén Burgos ha sigut aprofitat per l’Schio, amb Marina Mabrey i la internacional espanyola Astou Ndur com a principals perills en les italianes. En les taronja, la pivot Lauren Cox ha aconseguit estretir la diferència, però les de Rubén Burgos han seguit sense estar còmodes en atac. Aquest primer quart ha acabat amb 20-13 en el marcador.

L’inici del segon temps de partit ha estat marcat per la intensitat de les taronges, amb una destacada Angela Salvadores buscant l’anella. Les italianes han vist com les rivals donaven un pas endavant i han estretit la diferència, el que ha obligat l’entrenador local, Georgios Dikaioulakos, a parar el duel. S’han viscut moments de desencert en els dos equips, encara que l’avantatge local s’ha mantingut. A tres minuts per al descans, les italianes han aconseguit la seua màxima diferència, de nou punts. Els dos equips se n'han anat al descans amb 40-33 en el lluminós.

Derrota del València Basket contra l'Schio al primer partit de quarts de final de l'Eurolliga

A la represa, les valencianes han tornat a eixir a la pista amb intensitat i agressivitat defensiva. Angela Salvadores ha retallat l’avantatge local per deixar-lo en només tres punts.  El València Basket no aconseguia, però, les oportunitats per igualar el marcador, el que ha sigut aprofitat per les locals per distanciar-se de nou. L’acció de la taronja Cierra Bardick aconseguia tornar a igualar el marcador i el triple de Leticia Romero posava per primera vegada a les valencianes per davant en el partit. De nou la canària distanciava les de Rubén Burgos, que han desesperat a les locals en aquests instants del duel. Ha sigut en els últims minuts del tercer quart quan les locals s’han recuperat en el marcador, gràcies al treball de Marina Mabrey de nou. El penúltim temps de partit ha conclòs amb 55-56 al marcador.

En l’inici de l’últim quart els dos equips han incrementat la intensitat física, conscients de la importància de guanyar aquest primer duel dels quarts de final de l'Eurolliga.  L’Schio s’ha mostrat més precipitat, però ha aconseguit empatar el duel a quatre minuts i mig del final. L’equip italià ha aconseguit posar-se de nou per davant i ha canviat la seua cara per a superar les valencianes, de nou amb Marbrey i la internacional Astou Ndur, posant la directa i sentenciant les rivals. El València Basket, amb dubtes, s’ha quedat encallat en el marcador i només ha encistellat cinc punts en tot l’últim temps.