El València Basket s'enfrontarà a l'Schio italià en quarts de l'Eurolliga

Les taronja acaben la fase regular terceres del grup A, en véncer l'Olympiacos per 65-55 a la Fonteta

El València Basket s'enfrontarà al Familia Schio italià als quarts de final de l'Eurolliga
El València Basket s'enfrontarà al Famila Schio italià en els quarts de final de l'Eurolliga
Isabel Adam
01 de març 2023 - 22:51

El València Basket s'enfrontarà al Famila Basket Schio italià en els quarts de final de l'Eurolliga, que es disputaran en una eliminatòria al millor de tres partits. L'anada es jugarà el 14 de març a la pista de les italianes, la tornada el 17 a la Fonteta i, en cas de ser necessari el desempat, els dos equips tornarien a jugar a Schio el 22 de març.

Les taronja han arribat a l'emparellament en acabar la fase regular terceres del grup A, en guanyar a l'Olympiacos a la Fonteta, per 65-55. Les últimes del grup s'han resistit fins als minuts finals, on les valencianes han reaccionat en un duel que ha tingut vessant negatiu, la lesió de Cristina Ouviña al genoll esquerre. S'ha retirat de la pista al primer quart de partit, després d'un acció de la pivot de l'Olympiacos, Megan Gustafson.

La base Cristina Ouviña es retira lesionada del partit contra l'Olympiacos d'Eurolliga

L’inici del partit ha sigut d’imprecisió i poca anotació en els dos equips. No ha sigut fins al minut i mig de duel quan l’Olympiacos ha estrenat el marcador amb la cistella de la pivot Megan Gustafson, que seguidament ha empatat el València Basket de la mà de la també pivot Raquel Carrera. Totes dues jugadores han sigut diferencials en aquest primer quart, en què les gregues s’han avançat al marcador. Les valencianes han fet un bon treball en defensa per evitar les accions ofensives de les referents de l'Olympiacos i s’han acostat al marcador. Els triples d’Ángela Salvadores i Elena Buenavida han distanciat les valencianes, que han acabat el primer quart de partit amb un resultat a favor de 18-13.

En els primers minuts del segon temps, les gregues s’han tancat en defensa per evitar les cistelles de les valencianes, que finalment han pogut penetrar a l’àrea rival per aconseguir estirar el marcador, fins a posar-se deu punts per damunt a quatre minuts per a arribar al descans. Ara bé, l’Olympiacos tornava al partit amb cinc punts consecutius per tal d'acurtar l’avantatge de les de Rubén Burgos. Però les locals han aprofitat les errades defensives de les gregues per a recuperar el baló i fer transicions ràpides que les han tornades a distanciar en l'electrònic, ja que han aconseguit el màxim avantatge del partit fins a aquest moment, d’onze punts. Els dos equips han arribat al descans amb 39-28.

En la represa les valencianes han pogut mantindre l'avantatge, a pesar de no estar còmodes en atac. Les gregues han aprofitat les errades ofensives de les taronja per a retallar la diferència i posar-se a només tres punts de les de Rubén Burgos, tornant a igualar el marcador. Finalment aquest penúltim quart de partit ha conclòs amb un resultat de 47-42.

En els últims deu minuts de partit, les rivals han estretit la diferència amb les valencianes. El conjunt grec ha mantingut la pressió i ha arribat a remuntar el duel. Les locals, però, no han perdut la calma. Han seguit fermes i han aprofitat diverses errades en el tir de l'Olympiacos per a tornar a estirar el marcador en els instants finals i aconseguir una victòria sense patiment.