El València Basket, l'equip amb més victòries de la història de l'EuroCup

Els taronja aconsegueixen la victòria 162 després de véncer el Buducnost a la Fonteta, per 103-76. Els de Peñarroya se situen líders del grup B de la competició europea

València Basket, l'equip amb més victòries de la història de l'Eurocup
El València Basket, l'equip amb més victòries de la història de l'Eurocup
Isabel Adam
25 de gener 2022 - 23:05

El València Basket s'ha convertit aquesta nit a la Fonteta en l'equip amb més victòries de la història de l'EuroCup. Els valencians han aconseguit la victòria número 162, després de véncer 103-76 al Buducnost de Montenegro. Els de Peñarroya se situen a hores d'ara líders del grup B de la competició europea.

Els valencians afrontaven el partit contra un rival directe en la classificació, que els va guanyar per un sol punt en l'anada, amb final polèmic. Els taronja, que havien recuperat tots els jugadors de la primera plantilla, a excepció de Claver, han dominat des de l'inici, amb bon joc en la pintura i gran encert en els tirs de tres, encara que el primer quart ha sigut el més ajustat. El València Basket ha marcat distància en els primers minuts del duel amb cistella de Hermansson, màxim anotador taronja, i dues seguides de Jaime Pradilla. Ha aparegut en escena, però, una de les principals amenaces del Buducnost, Justin Cobbs, encertat en el llançament de tres, que retallava distàncies amb els de Peñarroya, ajudat del pivot Willie Reed. Es feia palesa la igualtat entre el València Basket i els d’Aleksandar Dzikic, amb diferències de només un punt fins pràcticament el final del quart. Ara bé, els triples de Bojan Dubljevic, Sam Van Rossom i Louis Labeyrie en els últims instants han posat distància en l’equip taronja, per a acabar aquest temps inicial amb 25-17.

En els dos primers minuts del segon quart, la igualtat de l’inici s’ha trencat, amb un Buducnost desdibuixat en defensa. Els triples de Sam Van Rossom i Bojan Dubljevic sentenciaven, posant el València Basket 16 punts per davant dels montenegrins. Justic Cobbs ha tornat a liderar la reacció del rival, per reduir les diferències amb els taronja i posar-se a 10 a la meitat d’aquest segon temps. Ara bé, a tres minuts del final, el València Basket tornava a incrementar el ritme i en tres jugades s'han tornat a separar del Buducnost, 23 punts per damunt a un minut del descans, a on han arribat amb 53-33 en el marcador.

El base del València Basket, Martin Hermansson, màxim anotador taronja, amb 16 punts, 4 assistències i 20 punts de valoració

En la represa la dinàmica s'ha mantingut, amb l'equip taronja que dominava amb claredat davant de la seua afició a la Fonteta. La distància dels locals no havia baixat pràcticament dels 20 punts en el tercer quart, a pesar dels intents del rival. En aquest penúltim temps del partit, un triple de Martin Hermansson ha posat la guinda, per acabar el temps amb 75-55.

En l'inici dels últims deu minuts de duel, de nou Hermansson s'ha mostrat encertat en el tir de tres. Posteriorment Jasiel Rivero i Sam Van Rossom han sigut claus per a ampliar la renda dels taronja, que es trobava davant amb un Buducnost que intentava sense resultat retallar l'escletxa de l'equip local. Els valencians s'han posat per damunt dels 100 punts amb els triples de Louis Labeyrie i han aconseguit la victòria 162 de l'EuroCup, amb un resultat de 103-76.

El base islandés de l'equip taronja, Martin Hermansson, s'ha convertit en el millor jugador del partit, amb 16 punts, 4 assistències i 20 punts de valoració. L'han seguit com a màxims anotadors Jasiel Rivero, amb 15 punts, i Mike Tobey, amb 12.