El València Basket jugarà l'Eurolliga

La màxima competició de bàsquet a Europa continua deixant fora els equips russos

Jugadors de l'equip taronja celebren una victòria en l'Eurolliga
Jugadors de l'equip taronja celebren una victòria en l'Eurolliga / València Basket

El València Basket i el Partizan de Belgrad han rebut una invitació de l'Eurolliga per a disputar, la pròxima temporada, la màxima competició continental. Els accionistes de la competició europea han decidit que els equips russos tampoc hi participaran en la temporada 2022-2023, per la invasió russa sobre Ucraïna, així com les invitacions de les places vacants.

Hui era un dia marcat en roig en el calendari, el dia que s'havia de prendre la decisió sobre les invitacions per a la pròxima edició del torneig. Finalment, l'Eurolliga ha deixat fora de cita el CSKA i el Zenit, i això permetrà el conjunt taronja estar per sèptima vegada en la seua història entre els més grans d'Europa, la quarta en les darreres sis edicions.

En la pròxima edició participaran díhuit equips, setze amb llicència (ALBA Berlín, Anadolu Efes Istanbul, AX Armani Exchange Milà, Barcelona, Bayern Munic, Fenerbahce d'Istanbul, Baskonia Vitoria-Gasteiz, LDLC ASVEL Villeurbanne, Maccabi Playtika Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos OPAP Athens, Reial Madrid i Zalgiris Kaunas), l'AS Mònaco després de guanyar-se la permanència, la Virtus de Bologna com a campió de l'EuroCup i el Crvena Zvezda MTS Belgrade com a campió de la lliga adriàtica 2021-22.

Els dirigents de la màxima competició continental han valorat la solidesa del projecte taronja i els seus mèrits esportius a l'EuroCup i han argumentat la decisió que València Basket "és el candidat més fort de l'EuroCup en haver guanyat aquesta competició en quatre ocasions i haver participat en l'EuroLeague set vegades. A més, ja han començat la construcció d'una nova arena que estarà operativa el 2024".

També et pot interessar

stats