València Basket jugarà l'EuroLeague Women

El club taronja va disputar la temporada passada la prèvia de la màxima competició europea, on va caure a l'Eurocup

Les jugadores taronja, durant un partit a la Fonteta
Les jugadores taronja, durant un partit a la Fonteta / València Basket

València Basket ha conegut aquest dimecres, després del comunicat oficial de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), que formarà part de la pròxima edició de l'EuroLeague Women, la màxima competició femenina de bàsquet, per primera vegada en la seua història.

El conjunt taronja, classificat com a segon millor equip espanyol de la temporada 21-22, jugarà de ple dret contra els millors equips del continent en la fase de grups del torneig, sense jugar la fase prèvia. El divendres 15 de juliol se celebrarà el sorteig de la fase regular.

La resta dels equips participants són Fenerbahce (TUR), Tango Bourges Basket (FRA), Perfumerías Avenida (ESP), Sopron Basket (HUN), Beretta Famila Schio (ITA), ZVVZ USK Praha (CZE), BC Polkowice (POL), Kangoeroes Basket Mechelen (BEL), TTT Riga (LAT), CBK Mersin Yenisehir Bld. (TUR), Basket Landes (FRA), i KSC Szekszard (HUN). Falten tres places que es definiran amb la fase prèvia per a completar els 16 equips.

Dues Eurolligues alhora, històric

Això significa que, per primera vegada en la història del València Basket, els seus dos primers equips, tant masculí com femení, jugaren en la màxima competició europea durant la mateixa temporada. Un fet amb un sol precedent al nostre país, el del Barça en la temporada 2003-04.

En el cas del València Basket, a més, els dos conjunts ho faran compartint un mateix escenari, el de la Font de Sant Lluís, que serà seu de tots els partits com a local de totes dues competicions continentals. Un fet que enforteix la gran a posta pel bàsquet del club valencià any a any.

Pocs casos en tota Europa

Aconseguir tindre un equip en la màxima categoria europea tant en xics com en xiques és una a posta que no es repeteix en massa casos en tota Europa. En la present temporada, tan sols serà un club el que ho faça a més de València Basket: el Fenerbahce turc.

Una trajectòria ascendent

L'equip taronja, per tant, afrontarà la pròxima temporada amb el repte més gran esportiu de la seua història, en un creixement progressiu de l'equip femení dones de la seua aparició en 2014. Es va anar consolidant en xicotets passos amb l'ascens a la Lliga Femenina 2 en 2016 i l'ascens a la màxima categoria en 2018; amb la primera classificació per a competicions europees en 2019, la consecució del primer títol europeu en 2020 amb l'Eurocup Women i la classificació per a la prèvia de l'EuroLeague Women en 2021.

També et pot interessar

stats