El València Basket jugarà la Copa del Rei

Victòria dels de Jaume Ponsarnau a la pista del Breogán, per 65 a 77.

Victòria contundent del València Basket a la pista del Breogán
Victòria contundent del València Basket a la pista del Breogán

El València Basket acaba la primera volta de la Lliga amb una victòria contra el Breogán (65-77), que li dona una plaça en la Copa del Rei.

Jaume Ponsarnau ha afrontat el partit de Lugo amb la baixa de San Emeterio (de llarga duració), la de Rafa Martínez per grip i la de Guillem Vives, a última hora. El Breogán, ascendit aquesta temporada, ha començat encistellant-ho tot, i el València errant, fins que a Sam Van Rossom li han entrat els triples. A més, els taronja s’han topetat amb un Alec Brown difícil de parar. Però dos triples consecutius els han posat per davant a la fi del primer quart, que ha acabat amb un 17 a 20.

En el segon quart, els de Natxo Lezcano han fet un parcial de 8 a 0 i s’han tornat a posar per davant. El València Basket no ha trobat fluïdesa a l’hora d’atacar i no ha anotat els triples, però per fortuna tampoc el Breogán no estava encertat. L’equip taronja ha continuat mantenint l’avantatge en el segon quart, que ha acabat amb un 30 a 35.

Festival de triples en el tercer quart

En la represa, els de Ponsarnau han estat brillants des de la línia de 6,25. Festival de triples taronja, set seguits. Han arribat a estar 20 punts per damunt del Breogán. Matt Thomas n’ha fet tres consecutius i Doornekamp, dos. Alec Brown ha fet reaccionar el conjunt gallec i ha retallat distàncies.

En l'últim quart, el València Basket ha eixit més relaxat, encara que ha continuat per davant en el marcador. Al final, 65 a 77 i l’equip de la Fonteta queda sisé després de la primera volta. Aquest dilluns li tocarà contrincant en la Copa del KO, que serà un dels quatre primers classificats: Reial Madrid, Barcelona, Baskonia o Unicaja.

Club de rècord

Amb la classificació de l'equip masculí per a la Copa, el club taronja ha fet història. El València Basket, a més de ser l'únic club amb un equip femení i masculí en la màxima divisió, ara també tindrà dos equips en el torneig del KO. A això s'ha d'afegir la presència dels dos infantils, els masculí i el femení, en la fase final de la Minicopa Endesa de la categoria.

També et pot interessar

stats