El València Basket es juga mitja temporada i part de la següent contra el Baskonia

Els de Ponsarnau han de guanyar i dependre d'altres resultats per a classificar-se en el top 8 de l'Eurolliga.

Els jugadors del València Basket al final de l'últim partit d'Eurolliga
Els jugadors del València Basket, al final de l'últim partit de l'Eurolliga / Twitter: @valenciabasket

El València Basket juga el partit més important de la temporada contra el Baskonia. Els de Ponsarnau no només competeixen per la classificació en el top 8 de l'Eurolliga, sinó també per assegurar-se la participació en la competició continental la pròxima temporada.

Per a aconseguir-ho, necessiten guanyar el TD Systems Baskonia, que està exactament en la mateixa situació que els taronja, amb díhuit victòries i quinze derrotes, però fora del top 8; i esperar la derrota del Reial Madrid contra el Fenerbahce o del Zenit de Sant Petesburg, contra el Maccabi de Tel-Aviv i en el partit ajornat que li queda contra el Panathinaikos.

En cas de no classificar-se, el València Basket passaria a dependre exclusivament de la invitació amb què compta l'organització de l'Eurolliga i que hauria de decidir que recaiguera sobre l'equip taronja. Per a això, necessitaria convéncer-los que tenen un projecte sòlid i atractiu per a la pròxima temporada, que fera millorar el nivell de la Lliga.

En contra, juga que ja hi ha diversos equips espanyols amb plaça assegurada en la pròxima competició, com el Reial Madrid, el Barcelona o el Baskonia, i que encara podria haver-hi un quart, en cas que un altre equip espanyol guanyara l'Eurocup, situació que atorga plaça directa la pròxima temporada. En aquests moments, l'únic amb possibilitat és el Gran Canària, que està en semifinals de la competició.

També et pot interessar

stats