El València Basket ha guanyat l'Unicaja Màlaga a la Fonteta (74-73) en l'últim segon

En un partit d'infart el València ha derrotat (74-73) l'Unicaja i consolida la quarta plaça a la lliga derrotant el seu perseguidor.

El València ha patit durant bona part del partit.

El València ha aconseguit véncer l'Unicaja Màlaga en un partit en què els andalusos han anat per davant durant la primer part. No ha sigut fins al tercer quart quan el València ha aconseguit empatar i després posar de cara el marcador. Partit molt disputat perquè estava en joc la consolidació de la quarta plaça contra un rival directe l'Unicaja. El València està empatat ara a 20 punts amb el tercer de la Lliga regular, el Barça, que hui també ha guanyat el seu partit.

En lluita per la plaça europea

Els de Txus Vidorreta asseguren virtualment la plaça per a ser cap de sèrie en els play-offs alhora que plaça europea per a l'any que ve. També poden continuar aspirant al segon lloc que a hores d'ara ocupa el Baskonia. Aquest equip jugarà dijous contra el Reial Madrid, que també pot assegurar el primer lloc de la lliga regular.

El primer quart (18-23) i el segon (31-36) han sigut per a l'Unicaja. El València no ha pogut fer ús de la millor arma que té, els triples, davant d'una defensa molt ordenada dels malaguenys. Unicaja han fet circular el baló amb autoritat i en els duels individuals han sigut clarament superiors.

L'aparició de Van Rosson

En el tercer quart hi ha hagut dos jugadors, Erik Green i Vam Rosson, que han marcat la diferència. Green ha empatat a 40 i poc després, un triple de Rosson, posava per primera volta el València per davant. L'Unicaja ha demanat temps mort veient que el partit començava a capgirar-se. Els de Vidorreta han millorat en defensa i en atac i el tercer quart ha acabat (54-48).

L'últim quart ha sigut el d'un partit d'alt nivell. El València s'ha mantingut ferm davant les arribades de l'Unicaja, però el resultat ha sigut incert fins al final. El rival ha aconseguit acostar-se fins a tres punts. Van Rosson ha errat dos llançaments de tres i les cares de resignació han tornat a aparéixer a la Fonteta. El València estava estancat amb 71 punts durant alguns minuts contra 70 d'Unicaja que s'ha beneficiat d'un parcial de nou a zero.

Final d'infart

El final ha sigut d'infart. Primer, Jeff Brooks s'ha desplomat al camp i ha hagut d'abandonar la pista amb llitera. Poc després, un triple de Waczynski donava la victòria a Unicaja. Només quedaven uns segons i ha aparegut Van Rossom. El jugador no s'ho ha pensat i ha llançat un triple. La pilota ha entrat. Resultat final victòria per la mínima, però victòria.