El València Basket guanya el seu primer partit en la Lliga DIA

El conjunt taronja estrena el caseller de victòries a casa de l’IDK Guipuscoa, que estava invicte.

Joy Adams, una de les jugadores més destacades del partit
Joy Adams, una de les jugadores més destacades del partit / Noticias de Gipuzcoa

Primera victòria del València Basket en la Lliga Dia. L’equip dirigit per Rubén Burgos s’ha estrenat en aquesta categoria en la quarta jornada i fora de casa. Les jugadores del club taronja s’han enfrontat l’IDK Guipúscoa al poliesportiu José Antonio Gascó de Sant Sebastià.

El primer quart ha sigut molt igualat. Els dos equips han començat amb pressa i això ha provocat nombroses pèrdues de la piloa per les dues parts. La consigna de Rubén Burgos ha sigut parar Lyndra Weaver, la millor jugadora del Guipúscoa i máxima anotadora de la Lliga Dia. Tynara Moore ha sigut l’encarregada de fer-ho i ha duta terme un gran treball. Moore també ha estat molt activa ofensivament, sobretot dins de la pintura. El primer quart ha finalitzat amb igualtat en el marcador, 14 a 14.

En l’inici del segon quart del partit, la jugadora del València Basket Tynara Moore, la millor del partit fins al moment, s’ha carregat amb tres faltes i ha hagut de ser substituïda. També Meiya Tirera ha comés tres faltes en aquest període. Ruben Burgos ha ordenat el seu equip canviar la defensa d’individual a zona i aquest canvi ha fet possible que el conjunt taronja s’escapara en el marcador de 9 punts.

En el tercer quart el Guipúscoa no ha trobat el ritme del partit, tot i que les dues pivots del conjunt valencià, Moore i Meya, estaven carregades de faltes. El València Basket ha continuat amb el seu bon joc, de la mà d’una inspirada Joy Brown. Però les basques no han abaixat els braços i gràcies a una agressiva defensa i l’encert de Pierre Louise en la pintura el conjunt donostiarra ha aconseguit reduir la diferència fins al 47-53 del final del tercer temps.

Final d’infart

En l’últim quart, nervis en els dos equips. El Guipúscoa jugava amb el rellotge en contra i el València Basket amb la pressió de guanyar el seu primer partit. Les donostiarres han aprofitat que el València Basket ha errat cistelles fàcils per a acostar-se en el marcador.

Al conjunt taronja li costava anotar i Pierre Louise ha continuat aprofitant que les pivots valencianes tenien moltes faltes. Així, a poc a poc, el Guipúscoa ha aconseguit retallar la diferència fins que faltava un minut per a la finalització del partit el marcador s’ajustava amb un 62 a 65.

Quan faltaven quatre segons per a acabar el partit, el Guipúscoa ha diposat de l’últim atac. Les jugadores del conjunt taronja han amarrat les bones tiradores i, amb l’ai al cor, han vist com  Weaver aconseguia fer un llançament de tres per a empatar el partit. El tir finalment no ha entrat i el València ha aconseguit així la primera victòria en la Lliga Dia, un triomf molt celebrat per tota la plantilla.