El València Basket venç per primera vegada el Perfumerías Avenida (85-84)

A pesar de la victòria, l'equip de Burgos no aconsegueix l'average a favor

Victòria València Basket
Leticia Romero i Queralt Casas celebren la victòria / Miguel Ángel Polo
Imma Gisbert
13 de març 2021 - 19:50

El València Basket i el Perfumerías Avenida han deixat clar a la Fonteta perquè en joc estava el lideratge de la Lliga . Els dos equips s'hi han deixat la pell i l'alternança ha sigut la nota destacada en un partit que ha necessitat una pròrroga per a dirimir la victòria final que ha caigut del costat de les valencianes per un ajustadíssim 85 a 84.

El Perfumerías ha començat enlairant-se com un coet i li ha clavat un 0 a 11 que augurava patiment per al rival. Però lluny d'acovardir-se, la reacció de València Basket no s'ha fet d'esperar i ha començat a sumar a poc a poc. El primer quart s'ha saldat amb un 16 a 24 que feia presagiar un duel més igualat.

I així ha sigut. En un segon quart en què les taronja han començat a atrapar rebots i a trobar la fluïdesa de joc habitual, han anat retallant distàncies. Una cistella de Leticia Romero ha servit per a posar el marcador favorable al conjunt local per primera vegada en el partit just abans del descans (37 a 36).

Un tercer quart per a emmarcar

El tercer quart ha canviat el decorat al partit totalment i l'equip taronja ha començat a oferir a un alt nivell ofensiu. Cada atac s'ha convertit en punts i espentes per una Queralt Casas que ha decidit liderar l'ofensiva local a base de força i efectivitat, i de Trahan Davis, convertida en dominadora del rebot, s'han arribat a posar amb 14 d'avantatge. L'últim quart ha sigut d'infart amb els dos equips entregats. L'equip de Roberto Íñiguez ha aconseguit provocar la pròrroga després d'empatar a 78 en una demostració de garra. En aquesta, les coses han estat molt igualades i al final, la victòria s'ha resolt per només un punt (85-84).

Amb aquest resultat, el València Basket guanya a l'únic equip al qual no havia derrotat mai i aconsegueix un meritori triomf que li deixa un balanç impressionant de 25 victòries i una derrota en el campionat, encara que no li dona l'average en el cas d'un duel amb les de Salamanca en el play-off.